Medi ambient

Les jornades de l’aigua, la meteorologia i el canvi climàtic es fan a Figueres

La inauguració anirà a càrrec d’Alfred Rodríguez Picó i es farà a Casa Empordà avui a 2/4 de 8

Hi haurà tallers i xerrades durant el mes de maig

Sis ponències i tres tallers estan previstos en les Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic que, organitzades per l’Ajuntament de Figueres, tindran lloc entre avui, data de la inauguració, i el 22 de maig, dia de la darrera ponència.

L’objectiu de les jornades és donar a conèixer, reflexionar i fomentar el debat sobre l’impacte del canvi climàtic a l’Empordà i a la regió mediterrània. Aquest any, com a novetat, i en col·laboració amb el Museu de l’Empordà, Casa Empordà acollirà l’exposició Després de la tempesta arriba la calma, amb fotografies de totes les edicions del Concurs Ferran Pou de Meteorologia. S’explorarà la meteorologia tant des del vessant científic com de l’artístic a través de tallers i sortides, a més de les ponències a càrrec d’acadèmics i divulgadors.

La xerrada inaugural, que es farà avui a 2/4 de 8 del vespre a Casa Empordà, serà a càrrec d’Alfred Rodríguez Picó, que parlarà sobre la meteorologia des d’un aspecte poc convencional, la música, i de l’investigador cultural i periodista especialitzat en innovació, creativitat i tecnologia, José Luis de Vicente, que analitzarà les expressions artístiques que tinguin el canvi climàtic com a centre de reflexió.

A l’exposició Després de la tempesta arriba la calma, que es podrà veure a Casa Empordà del 25 d’abril al 22 de maig, es recullen contraposicions il·lustrades a través de la meteorologia i la seva variabilitat inherent. L’exposició respon a l’esperit de les jornades de fer divulgació sobre meteorologia i retre tribut a la figura de l’observador meteorològic figuerenc Ferran Pou.

El divendres 4 de maig hi haurà la xerrada L’impacte del canvi climàtic a Catalunya, a càrrec de Javier Martín Vide, catedràtic de geografia física (UB) i coordinador del Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya, a Casa Empordà, i l’endemà hi haurà el taller Fotografiem la meteorologia, a càrrec d’Eloi Cordomí, de TV3, i de Jaume Cusidó, fotògraf professional, a la Cate. Hi haurà més xerrades i tallers els dies 8, 10, 12, 17, 19 i 22 de maig.

LA DATA

26.4.2018
Inauguració.
Anirà a càrrec d’Alfred Rodríguez Picó i es farà a Casa Empordà.

LA XIFRA

9
actes.
Aquest és el nombre d’actes, entre xerrades (6) i tallers (3), que es faran en el marc de les jornades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia