Medi ambient

MEDI AMBIENT

Demanen que repatriïn l’os Goiat, tips dels atacs als ramats

El ple del Conselh Generau d’Aran ha decidit, per unanimitat de tots els grups polítics, demanar a la Generalitat la captura i la repatriació de l’os Goiat, que va ser alliberat fa dos anys procedent d’Eslovènia. La decisió arriba després dels diversos atacs mortals a ramats, alguns molt a prop de pobles de la Val d’Aran. Creuen que Goiat té un comportament anòmal i una fixació pel bestiar equí.

Les muntanyes del Pirineu són muntanyes humanitzades, que tenen una important activitat ramadera i lúdica, que ha de poder ser compartida amb la presència de l’os. Per això, el Conselh creu que si hi ha un exemplar que posa en risc aquesta convivència s’han de prendre mesures per mantenir l’equilibri.

També des de l’entitat ecologista Depana s’han reclamat mesures. No tant per a la captura i repatriació de l’animal com per a la posada en marxa de mesures dissuasives que creuen que si s’haguessin posat en marxa haurien evitat aquesta situació. “No pot ser que un sol os, Goiat, el darrer nouvingut, pugui fer retrocedir 20 anys en el projecte per la seva aparent manca d’adaptació”, afirmen. Per ells, cal dissuadir-lo amb els mitjans adients i evitar que aquests fets es tornin a produir. Per la seva part, el govern català reconeix que l’os té un comportament problemàtic i afirma que la decisió sobre el seu futur la prendrà una comissió d’experts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona