Medi ambient

Menys cabal a l’Onyar per obres a la séquia, demà

L’Ajuntament de Girona ha anunciat que a partir de demà i fins divendres que ve es duran a terme unes obres a la séquia Monar que obligaran a reduir de manera considerable el cabal del riu Onyar al pas per la ciutat.

Segons detalla el consistori, les actuacions consistiran a impermeabilitzar un canal de terra i per això és necessari que es facin en sec. Per aquest motiu, el cabal de la séquia –i consegüentment el del riu Onyar– es reduirà de 3,2 metres cúbics per segon a 1,0 metres cúbics per segon a partir de demà, dilluns. La previsió és que el cabal de la séquia –i del riu– es pugui restablir divendres que ve.

Motiu dels treballs

Segons va explicar el consistori gironí a través d’un comunicat, les obres que es portaran a terme al llarg d’aquesta setmana són per arreglar una fuita d’aigua d’un canal de reg a les hortes de Santa Eugènia que està provocant una inundació en una zona d’horts.

A més de la reducció del cabal del riu Onyar al seu pas per Girona, les obres que es faran provocaran també que les persones usuàries de les hortes no puguin regar durant quatre dies.

L’Ajuntament de Girona, però, deixa clar que les actuacions es faran garantint un cabal mínim perquè no afecti la fauna que habita tant a la séquia com al riu Onyar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia