Medi ambient

Itinerànnia incorpora les tres colades de Sant Joan

És una de les primeres rutes que es van dissenyar al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Aquesta xarxa té 2.500 quilòmetres de senders de la comarca, el Ripollès i l’Alt Empordà

La xarxa de senders Itinerànnia ha incorporat la ruta de les tres colades basàltiques de Sant Joan les Fonts, que és una de les primers que es van dissenyar al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i també una de les més freqüentades. Itinerànnia, doncs, l’ha incorporat com un nou brancal més, dotant el municipi de Sant Joan de tres rutes dins d’aquesta xarxa de senders, juntament amb la Ruta de les Fonts i Verlets i l’itinerari 2, que uneix Castellfollit, Begudà i Sant Joan les Fonts.

Els tècnics han reduït una part del traçat de la ruta de les tres colades per fer-la més accessible i coherent, però transcorre pels mateixos punts d’interès. Es tracta de la font de Can Xerbanda, la cinglera de Fontfreda, el molí Fondo i el Boscarró. Hi han afegit en aquest últim punt el tub volcànic i els blísters descoberts recentment, que conformen aquest espai geològic monumental inèdit a l’Europa continental. Es tracta d’un valor afegit a la ruta que permet descobrir sobre el terreny els mecanismes pels quals els volcans de l’entorn de Sant Joan les Fonts van dipositar la seva lava a l’espai del molí Fondo i Boscarró.

Amb aquesta incorporació a Itinerànnia, el municipi de Sant Joan les Fonts consolida la seva aposta pel turisme de natura i per destacar el valor dels atractius paisatgístics, geològics, arqueològics i històrics del municipi.

La Xarxa d’Itinerànnia, que s’inspira en el model suís de rutes senderistes, és una xarxa de senders que conforma un mapa de carreteres per fer a peu d’un total de 2.500 quilòmetres i que discorre per les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà.

Es tracta del primer espai senderista de l’Estat que aplica el concepte de xarxa viària en àrees rurals, una estructura que permet a l’usuari arribar a qualsevol punt del territori des de qualsevol lloc i moure’s amb absoluta llibertat i total seguretat per la zona.

LA XIFRA

3
rutes
del municipi de Sant Joan les Fonts són les que incorpora la xarxa de senders Itinerànnia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona