Medi ambient

Medi Ambient

Ressuscitar bicicletes

El Centre Logístic de Bicicletes ATMA i els naturalistes garrotxins han recuperat bicicletes abandonades amb els joves del Núria Social

Es tracta d’una experiència pedagògica sobre cooperació i sostenibilitat

Les bicicletes abandonades que recull la policia d’Olot es dipositen durant un cert temps en un dipòsit municipal per si les reclama algú, fet que no sol passar. Aquest mes de juliol, algunes d’aquestes bicicletes han servit per fer pedagogia de la mobilitat sostenible i s’han convertit en un suport per difondre coneixements mecànics bàsics. El Centre Logístic de Bicicletes (ATMA) i l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx) han col·laborat amb el casal cooperatiu del Núria Social i el camp de voluntariat del Servei Civil Internacional (SCI), respectivament, per reparar 11 bicicletes d’aquest dipòsit municipal, amb el suport de l’Ajuntament d’Olot.

Laura Comas, del Núria Social, remarca que amb aquesta experiència han volgut, en certa manera, retornar a una manera de fer de temps enrere, quan les persones compartien temps a canvi de res. “Donar, sense res a canvi. Quantes vegades hem sentit aquesta frase de la boca de les nostres àvies i mares? Aquest petit fet ens mostra un camí on es va recuperant el llegat que ens han deixat les generacions anteriors: fer i ser comunitat”, afirma Comas. I hi afegeix: “A partir de la reparació de bicicletes en desús i que estan per llençar, s’ha incidit en la importància de l’economia circular i verda, el reciclatge, fet que obre un ventall de possibilitats i oportunitats d’altres formes de consum que aposten per la sostenibilitat i el medi ambient. En definitiva, que aposten per fer saludables les nostres relacions quotidianes amb les persones i la natura.”

A més d’aquesta activitat, l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, el Núria Social, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integra, i el Servei Civil Internacional, amb el suport del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot i l’Ajuntament de les Preses, han col·laborat per dur a terme altres tasques en el marc de casals d’estiu i camps de treball. En aquest sentit, destaquen la restauració de parets de pedra seca, diferents tasques de jardineria i de restauració ambiental en molts espais garrotxins.

Durant aquests dies, les set persones –Catalunya, França, Rússia, Polònia i República Txeca– que participen en aquest camp de treball internacional estan treballant en la mateixa línia. Estan duent a terme un projecte de feina comunitària de manera voluntària. El més rellevant, no obstant, no és la feina que realitzen, sinó la vida en comunitat i el contacte amb la població local. L’objectiu és treballar per reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona