Medi ambient

L’Ajuntament de Lloret de Mar delimita espais sense fum i burilles a les platges

El consistori senyalitza les àrees més freqüentades per les famílies

L’edil de Medi Ambient diu que la recomanació afecta el 40% de les zones del bany

Per primer cop l’Ajuntament de Lloret de Mar ha senyalitzat aquest estiu espais lliures de fum i de burilles a les platges i cales del municipi. És el resultat d’un acord de ple del mes de gener que, atenent les recomanacions dels tècnics, permet que en “el 40% de la zones de bany” hi hagi la recomanació de no fumar, detalla el regidor de Platges i de Medi Ambient de Lloret, Jordi Orobitg (ERC-Avancem).

Les veles informatives i els espais diferenciats es reforcen amb la feina de quatre informadors que, contractats a través d’un pla d’ocupació de la Generalitat, transiten per les zones de bany i exposen quines són les recomanacions. Orobitg explica que els agents cívics insten els banyistes que vagin a fumar a un altre lloc i els faciliten uns cendrers per evitar que les burilles quedin submergides a la sorra.

“No restringim”

L’equip de govern (CiU, PSC i ERC-Avancem) ha establert que els espais lliures de fum siguin a prop dels llocs on hi ha activitats, com ara el mini-club i la biblioplatja, o bé als extrems de les platges, on hi ha menys profunditat. Són –segons diu el regidor responsable de platges– els punts on sol concentrar-se més famílies. “No restringim el dret de fumar, però sí que extrapolem el que diu la llei, que és que no es pot fumar a prop d’espais escolars o de centres de salut.”

De moment, la reacció dels banyistes ha estat “positiva”, assenyala Orobitg. Segons han pogut constatar tant el regidor com els agents cívics, els usuaris de les platges valoren que no es vegin “tantes burilles a la sorra”.

LA FRASE

D’alguna manera hem extrapolat el que diu la llei sobre el dret de fumar [a les platges del municipi]
Jordi Orobitg
REGIDOR DE MEDI AMBIENT DE LLORET DE mAR (erc-avaNCEM)

LA DATA

29.01.18
Va ser
el dia que el ple de l’Ajuntament va aprovar que hi hauria espais sense fum en platges i cales de la vila.

La platja de Sa Boadella, “tota sense fum”

Orobitg explica que a totes les platges i cales hi ha espais reservats perquè no s’hi fumi. En el cas de la platja de Sa Boadella, és “tota sense fum”, afirma. En aquesta platja, i a les de Santa Cristina i Canyelles, hi ha una vela que informa de la recomanació de no fumar. A la platja de Fenals n’hi ha dues i la platja Gran, al bell mig del municipi, sis, segons informa l’Ajuntament, que avaluarà la iniciativa en la comissió municipal de platges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona