Medi ambient

Colònia de cria a la Garrotxa de Bernat pescaire

Es localitza a la comarca la primera colònia de cria de la demarcació

L’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa va localitzar l’any 2017 per primera vegada a la Garrotxa dos nius de bernat pescaire amb tres i quatre polls respectivament. Aquest 2018 l’èxit s’ha concretat amb l’establiment d’una petita colònia de cria amb quatre nius i un total de 12 polls. Segons l’entitat, aquesta colònia, situada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, és la primera que es detecta a les comarques gironines. El bernat pescaire és una de les espècies més grans de la família dels ardeids i pot arribar a mesurar prop d’un metre d’alçada i gairebé dos d’amplada. S’alimenta principalment de peixos, granotes, crancs de riu i talpons.

Fins fa pocs anys era difícil trobar-ne, però en els darrers temps ha experimentat una recuperació important arreu d’Europa. Al llarg del segle XIX i principis del XX el bernat pescaire, així com la resta d’espècies d’ardeids, eren molt cotitzats pels seus plomalls, que es feien servir per adornar els barrets, molt usats en aquella època. Aquesta situació els va portar a desaparèixer pràcticament de Catalunya. També van ser llargament perseguits com a trofeu de caça i no va ser fins a finals dels anys setanta que es van començar a protegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia