Medi ambient

Ajuts a la Vall d’en Bas per afavorir l’estalvi energètic

Inclouen fins i tot el cost del canvi a una companyia elèctrica verda

L’Ajuntament tindrà vehicle elèctric

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha activat un ambiciós pla d’ajudes a les accions d’estalvi energètic que duguin a terme els veïns. Aquest pla, que ha estat aprovat en l’última reunió del ple, està dotat inicialment amb 10.000 euros, una quantitat, però, que és ampliable en funció de la demanda que hi hagi.

Preveu, per exemple, cobrir el cost del canvi que dugui a terme un particular a una subministradora d’energia elèctrica de les anomenades verdes o netes, és a dir, que no utilitzen fonts d’energia no renovables. A més, el pla inclou actuacions de millora als habitatges com ara el canvi de tancaments, els aïllaments o, per esmentar només un altre exemple, la instal·lació de plaques solars. En aquest últim cas, a més, l’actuació es pot complementar amb una bonificació de l’impost de béns immobles (IBI) –el 50 per cent durant tres exercicis econòmics.

L’alcalde, Lluís Amat, ha remarcat que el foment de l’estalvi energètic és un dels eixos del programa electoral amb el qual el seu grup va concórrer a les eleccions. En aquest sentit, ha indicat que aquesta nova línia d’ajuts no és “un bolet aïllat”, sinó que forma part d’una estratègia molt més àmplia que inclou des de la celebració d’unes jornades sobre transició energètica a Can Trona i la cessió de comptadors de despesa d’energia als particulars que ho sol·liciten, fins a la instal·lació de més plaques solars en edificis públics –el pròxim serà el de la seu de l’Ajuntament, a Sant Esteve d’en Bas– i l’adquisició d’un vehicle elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona