Medi ambient

Uns 175 polls de gaig blau nascuts, en dos anys, a l’Empordà

És el balanç de les caixes niu en torres elèctriques als Aiguamolls

Endesa ha presentat el projecte a Madrid

Als voltants del parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà, des del 2017, s’hi han instal·lant 35 noves caixes niu en torres elèctriques amb l’objectiu de millorar la població de gaig blau, una espècie protegida i molt fràgil. S’han col·locat dispositius GPS a cinc exemplars adults per fer-ne el seguiment i, a més d’altres accions, s’han realitzat anellaments als 175 polls nascuts aquests dos darrers anys en el marc d’aquest programa. Aquestes actuacions desenvolupades per Endesa a través del projecte Coracias i emmarcades en el pla de conservació de la biodiversitat de la companyia, s’han presentat aquesta setmana en el Congreso Nacional de Medio Ambiente (Conama) que se celebra bianualment a Madrid per donar a conèixer les novetats en el sector mediambiental.

Les torres com a suport

Dins del grup de treball Empresa i Biodiversitat, l’experta en biodiversitat d’Endesa Inmaculada Ordóñez hi ha explicat com des del 2001 s’han dut a terme accions a l’entorn del parc dels Aiguamolls per aprofitar l’impacte positiu de les línies elèctriques que creuen i donen servei a aquest espai natural i el seu entorn. La necessitat de tenir cura del gaig blau (Coracias garrulus), espècie protegida per la directiva d’aus i present a la llista espanyola d’espècies silvestres en règim de protecció especial, és deguda a la seva fragilitat en aquesta zona en concret, dins de l’àmbit peninsular es tracta de la població més reduïda.

En aquest context els impulsors del projecte expliquen que la presència de les infraestructures elèctriques –utilitzades com a suports de les caixes niu– suposen un avantatge, ja que la principal amenaça per a l’espècie és la falta d’emplaçaments naturals per niar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]