Medi ambient

Fogars i Hostalric, pendents de les ajudes pel ‘Glòria’

Els ajuntaments no poden afrontar en solitari els efectes dels desbordaments

L’alcalde de Fogars, Josep Vilà, considera que els llits dels rius no estaven prou nets

Els municipis de la Selva interior continuen a l’espera d’aclarir quins seran els ajuts que rebran per mitigar els efectes del temporal Glòria i quan arribaran. Poblacions com Fogars de la Selva i Hostalric no poden afrontar les problemàtiques amb els seus propis recursos i centren bona part dels esforços a estudiar com mitigar les conseqüències en cas d’episodis similars. En el cas de Fogars, queden molts arbres caiguts i les lleres continuen plenes de restes de vegetació i sediments. Des de l’Ajuntament han fet petites actuacions, com per exemple netejar els camins d’algunes masies, així com obrir l’accés a una de les esglésies. Les ajudes exteriors, però, continuen pendents. “No ha arribat res”, assenyala l’alcalde, Josep Vilà. Pel que fa als motius del desbordament del Tordera, Vilà ho té molt clar. “No es va netejar prou, la vegetació acumulada enmig de la riera fa que els ponts quedin plens de brutícia i quan passa molta aigua queda tot tapat”, explica.

Quant a Hostalric, la majoria de les afectacions continuen vigents, entre les quals els danys de l’escola Mare de Déu dels Socors o els accessos de tres carrers que segueixen inutilitzats. En total, més d’un milió d’euros en desperfectes. L’alcalde, Nil Papiol, diu que estan “preocupats” perquè es tracta de danys “importants” que generen molèsties als veïns, com ara els que han d’utilitzar la passera de la riera d’Arbúcies. Des de la desaparició del camí es veuen obligats a fer més volta de l’habitual. Papiol manifesta que “estan inquiets”, però “entenen que no es podrà arreglar tot de seguida”. Tot i això també avisa que “no hi ha hagut cap contacte” després que el delegat del govern i el Consell Comarcal els van reunir com a alcaldes afectats.

LA XIFRA

1
milió d’euros
és el valor de les destrosses del temporal a Hostalric, segons l’Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona