Medi ambient

A l’Alt Empordà es triarà el model de gestió dels residus per zones

El ple d’ahir va validar el pla estratègic de residus per a la comarca, una proposta multimodel que pretén donar resposta a les diferents necessitats dels municipis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va donar el vistiplau al pla estratègic de residus per a la comarca, en la sessió plenària celebrada telemàticament ahir a la tarda. La proposta, treballada sectorialment abans, ja havia tingut la validació feia uns dies del consell d’alcaldes.

El pla de residus preveu tres models diferents de gestió, el de recollida porta a porta, el de recollida amb contenidors d’obertura amb targeta i un model mixt. En la proposta de la recollida porta a porta els residus domèstics es recullen amb una periodicitat adaptada als hàbits de consum i es compatibilitza amb la xarxa de deixalleries, que recull els residus especials i les fraccions minoritàries, i la recollida, també porta a porta, dels residus comercials. L’opció de contenidors permet l’abocament prèvia identificació amb una targeta.

El text global s’ha consensuat en reunions sectorials que serviran “per potenciar l’eficiència i adaptar el pla al territori”, però, asseguren des del Consell Comarcal, “per propiciar sinergies i l’esforç compartit entre pobles veïns”.

Estratègicament, s’ha dividit la comarca en cinc zones (serra de l’Albera, serra de l’Estela, conca del Fluvià, conca de la Muga i serra de Rodes) i cada grup haurà de definir el tipus de model de recollida que més li convingui. La gestió dels residus, doncs, es farà a la carta, per a cadascuna de les cinc zones en què els municipis s’hauran de posar d’acord per escollir un dels models.

Actualment, 63 municipis tenen delegada la recollida selectiva de paper, vidre i envasos al Consell Comarcal; 28 deixalleries formen part de la Xarxa comarcal de deixalleries i tenen delegat el servei de recollida de residus especials; deu municipis tenen delegada la recollida de fracció orgànica; set municipis tenen delegada la recollida de fracció resta, i 50 municipis tenen la prestació de servei d’implantació i seguiment de compostatge casolà. La consellera comarcal delegada de Medi Ambient, Anna Palet, considera que el pla estratègic serà un gran revulsiu per a la comarca. “Serà un avenç en cohesió comarcal”, va declarar.

LA XIFRA

63
municipis
tenen delegada la recollida selectiva de paper, vidre i envasos al Consell comarcal.

LA FRASE

El pla estratègic serà un gran revulsiu i un avenç en cohesió comarcal
Anna Palet
CONSELLERA COMARCAL DE MEDI AMBIENT DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT EMPORDÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona