Medi ambient

L’Ajuntament de l’Escala rebutja l’aeròdrom

El consistori va emetre dos informes que va entregar a l’Oficina Territorial d’Avaluació Ambiental en què en desaconsellava la tramitació

Es van completar i presentar a principis de juliol

L’Ajuntament de l’Escala va rebutjar el projecte de construcció d’un aeròdrom al municipi, el 7 de juliol passat, quan va respondre a la petició de l’Oficina Territorial d’Avaluació Ambiental (OTTA), que reclamava diversos informes seus. L’Ajuntament els va encarregar a l’arquitecta i l’ambientòleg municipals, que van redactar un informe d’idoneïtat ambiental i un altre d’idoneïtat urbanística. Dies més tard, es van entregar i es van fer arribar a la peticionària amb diverses observacions.

En l’informe urbanístic de l’arquitecta municipal es posa en dubte que el projecte encaixi en els usos legals admesos per al sòl no urbanitzable (SNU), i en cas que encaixés, posa en dubte que l’activitat de l’aeròdrom valgui la pèrdua d’un terreny d’alt valor agrícola. En l’informe es detalla que, en el cas que encaixés en algun dels usos admesos, seria el d’equipament d’interès públic. És aquí on és més contundent l’informe, que assegura que, com que es faria un ús restringit de l’aeròdrom, ja no podria ser d’utilitat pública, i conclou que “l’activitat projectada seria incompatible amb el planejament urbanístic vigent”.

A banda de la incompatibilitat urbanística, de l’informe de l’ambientòleg municipal es desprèn el valor agrícola, faunístic i paisatgístic del terreny i altres circumstàncies que fan prevaler la importància de la seva protecció davant d’activitats invasives que beneficien poc o gens l’interès públic.

Els informes de l’Ajuntament de l’Escala estan en poder de l’Oficina Territorial d’Avaluació Ambiental (OTTA) des del juliol. I ara la decisió final depèn de la Generalitat, que és qui ha de decidir sobre la viabilitat del projecte.

LA DATA

7.7.2020
es van lliurar els informes
tècnics urbanístic i ambiental a l’Oficina Territorial d’Avaluació Ambiental (OTTA).

La Iaeden recull 1.500 firmes en contra

L’entitat conservacionista Iaeden-Salvem l’Empordà va entregar ahir 1.500 signatures en contra del projecte d’aeròdrom a l’Escala a l’Ajuntament del municipi perquè les faci arribar a la Generalitat. Els ecologistes recorden que el projecte se situa en una àrea de sòl no urbanitzable d’interès agrari i paisatgístic.

A banda, l’entitat també assenyala que el municipi forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i que cal conservar els espais protegits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona