Medi ambient

Investiguen la mort d’un dofí a la platja de Blanes

La Policia Local de Blanes, alertada per la trucada d’un ciutadà, va localitzar ahir, dissabte, a primera hora del matí, un dofí mort que havia aparegut arrossegat pel mar a tocar de la sorra de la platja de s’Abanell. Els Agents Rurals, que es van fer càrrec del cetaci, van comprovar que el cos trobat corresponia a una femella subadulta de dofí llistat (Stenella ceruleoalba), una de les espècies més comunes que es pot trobar al mar Mediterrani. En el primer examen, no presentava signes de violència ni d’haver rebut cap cop ni cap traumatisme.

Segons els agents feia poques hores que havia perdut la vida i que per això era especialment interessant poder investigar quines podien haver estat les causes de la mort. L’exemplar feia un metre i mig aproximadament, i això va donar peu als Agents Rurals per determinar que es tractava d’un exemplar semiadult (en aquesta edat biològica poden arribar a mesurar entre 1,8 i 2,7 metres). El cetaci ha estat traslladat al CReSA, el Centre de Recerca en Sanitat Animal, situat a la UAB i centre propi de l’IRTA, on se li farà la necròpsia per determinar les causes de la mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia