Medi ambient

MEDI AMBIENT

L'Ebre acumula aquest estiu més algues que mai

L'única embarcació de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre no és suficient per retirar-les

El riu Ebre acumula aquest estiu més algues que cap altra temporada. Així ho assegura la directora de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), Genoveva Margalef, que sosté que el problema dels macròfits al riu s'agreuja cada any per la manca de cabal i per la transparència de l'aigua, que en facilita el creixement. L'Idece disposa d'una única embarcació que recorre els 110 quilòmetres de via navegables entre Ascó i Amposta i que no dóna l'abast. “Des que va entrar en funcionament fa dos anys el tram navegable entre Móra i Ascó es van complicar les tasques de neteja, que fa només una embarcació”, ha dit Margalef. Així, segons l'Idece, l'idoni seria disposar d'una altra embarcació que netegés el tram fluvial de l'Ebre català i destinar-ne una a la part nord i l'altra a la sud. Unes embarcacions que s'haurien de complementar amb una altra de més petita, per netejar les vores del riu i que, de fet, havia d'entrar en funcionament aquest estiu, però que no ha estat possible per problemes tècnics. El pressupost de l'Idece per al manteniment de la via navegable és d'uns 600.000 euros, i amb la retallada pressupostària de l'administració serà difícil que s'incremente.

L'acumulació d'algues dificulta la navegació de les embarcacions, fins i tot de les piragües. L'empresa que explota el llagut turístic ha hagut de fer una modificació a l'embarcació perquè no absorbís tants macròfits. Pel que fa a l'ocupació del llagut, ha estat del 25% i les rutes de Tortosa a Miravet i la de Xerta a Benifallet són les que tenen més demanda. El servei es mantindrà fins al novembre, quan es tancarà la resclosa de Xerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona