Medi ambient

L'ecoparc de Vacarisses rep els primers residus i estarà operatiu al gener

El centre comarcal de tractament de residus va gestionar ahir les primeres 100 tones

Reciclarà la meitat de les 245.000 tones que rebrà cada any

El Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental (CTRV) va deixar enrere ahir la fase de proves de la maquinària en buit i va rebre les primeres 100 tones de residus de la fracció resta per avaluar el funcionament real de la instal·lació. Aquestes proves reals, que es faran des d'ara i fins a finals d'any, serviran per ajustar tots els equips que participen en el procés del tractament de la brossa: velocitat de les cintes transportadores i dels elements rotatius, inclinacions, sistemes de regulació i de control, i sistemes de captació i depuració d'aire, entre d'altres.

A partir d'ara, les instal·lacions de Vacarisses rebran cada dia més quantitat de residus perquè al gener del 2011 l'ecoparc ja funcioni a ple rendiment i els camions deixin de dur les deixalles a l'abocador de coll Cardús sense cap mena de tractament. El sistema de recuperació de l'ecoparc pot reciclar el 50% dels residus –paper, metalls, plàstics, vidres...–, mentre que el 50% restant es converteix en residu inertitzat que servirà per reblir dipòsits controlats.

El Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental ha suposat una inversió de 75 milions d'euros de la Generalitat i ha generat prop de 80 llocs de treball directes. En els pròxims mesos s'iniciaran les obres per obrir una línia de tractament de la fracció orgànica –menjar i poda vegetal de mida petita–, que després d'un tractament biològic es convertirà en adob.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona