Medi ambient

Medi ambient

Canet i Arenys volen gravar qui llença la brossa malament

L'Ajuntament canetenc ha fet els tràmits per obtenir el permís per posar càmeres a les àrees d'emergència que es converteixen en abocadors

Arenys de Mar també vol filmar els punts conflictius i començar a multar

Canet de Mar està en espera que els pròxims dies li confirmin des de Governació si podrà finalment instal·lar càmeres per gravar a les àrees d'emergència que té al municipi. Segons explica la regidora de Medi Ambient, Sílvia Tamayo (PSC), els tràmits per aconseguir el permís es van fer després de tancar dues de les quatre àrees que tenien distribuïdes pel municipi i que s'havien convertit en autèntics abocadors. “A les zones més allunyades on hi ha les àrees hi porten de tot i quan volen, i amb les càmeres no s'hi atrevirien”, comenta. Canet de Mar va començar a fer la recollida selectiva el 2005 però, segons la regidora, encara hi ha punts conflictius on no es fa correctament.

Arenys de Mar, que fa tot just un mes que ha iniciat el porta a porta al nucli urbà, es fixa en el poble veí i està esperant aquesta resolució final de la Generalitat, i saber si té possibilitats d'instal·lar càmeres. La regidora de Medi Ambient, Annabel Moreno (ERC), no amaga que hi ha alguns focus conflictius, com ara el carrer d'Avall, on apareixen bosses al costat dels contenidors, que ara són únicament per al vidre. La situació es repeteix cada dia i, segons explica la regidora, la brossa es llença de bon matí i no pas a la nit. És per això que el vigilant i un dels informadors que ha contractat l'Ajuntament vigilen des de primera hora aquest punt en espera de poder enxampar in fraganti qui llença la brossa. Tal com assenyala la regidora, aquest carrer sempre ha estat un punt negre ja que tampoc es feia un bon ús dels contenidors que hi havia. El fet que no es tiri de nit fa pensar que més que els veïns sigui algú que ho llença aprofitant que és un lloc de pas, camí de l'estació de trens. Altres focus on s'ha de millorar la recollida és a l'Olivar amb la Plana del Paraíso i a les cantonades dels carrers Anna Maria Ravell amb Sa Clavella i la riera amb Vilà Mateu. La regidora confia que amb les filmacions d'aquest punt i les sancions que es puguin començar a imposar en breu s'acabarà dissuadint els qui no fan bé la recollida selectiva de la brossa.

LA FRASE

A les zones més allunyades on hi ha les àrees porten de tot i amb les càmeres no s'atrevirien
Sílvia Tamayo
regidora de Medi Ambient de Canet de mar

Obrint les bosses i multant

Arenys de Mar mantindrà fins al maig, gràcies als plans d'ocupació, els quatre informadors ambientals que aclareixen dubtes sobre la recollida selectiva. També s'ha fet un seguiment obrint les bosses que no s'havien de treure i mirant al seu interior per mirar d'esbrinar quin veí l'havia pogut deixar. “S'ha anat a les cases a trucar i explicar que no ho havien fet bé”, explica la regidora de l'àrea, Annabel Moreno. Tot i que la campanya informativa es manté, la regidora anuncia que aviat es començarà a sancionar els qui no facin bé la recollida selectiva. Per fer-ho, el consistori arenyenc també s'ha fixat en el de Canet de Mar ja que cap dels dos disposa d'una ordenança per estipular les sancions i es regeixen per la de la llei de residus. Segons aquesta normativa, la sanció mínima per a un particular pot ser de 120 euros i de 250 per als grans productors. “Aquestes multes per embrutar la via pública serà la manera que alguns s'adonin que hi ha conseqüències si no es fan bé les coses”, afegeix la regidora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona