Medi ambient

pirineu

Un càrrec d'UDC presidirà el Parc Nacional d'Aigüestortes

El Departament d'Agricultura, que dirigeix el líder d'UDC a Lleida Josep Maria Pelegrí, ha elegit el president de l'executiva d'UDC a l'Alta Ribagorça, Rubèn Farelo, nou president del patronat del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Farelo viu a Taüll (Vall de Boí) i és director de l'escola d'esquí de l'estació de Boí Taüll. També és l'administrador d'una explotació ramadera que produeix aliments ecològics. Pelegrí posa així un home de la seva confiança al capdavant de la principal àrea natural catalana, ja que és l'únic parc català reconegut per l'Estat dins de la seva xarxa. És el primer cop que el president del patronat del parc nacional és del territori.

El seu perfil professional contrasta amb l'orientació que havia tingut fins ara el parc nacional, que ha intentat durant els últims vuit anys incorporar noves zones però que no ho ha fet per la falta de consens per part d'alguns ajuntaments i d'agents econòmics del territori. L'Ajuntament de la Vall de Boí, per exemple, ha estat contrari a l'ampliació perquè posa en risc una futura ampliació de l'estació d'esquí. El nomenament s'uneix al del nou president del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Agustí López, diputat de CiU i fins ara alcalde de Sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona