Medi ambient

El govern espanyol demana rigor als ecologistes sobre les fuites de Cofrents

La delegada al País Valencià assegura que Tanquem Cofrents fa alarmisme amb una interpretació errònia de la paraula “fuita”

Botella explica que l'abocament d'aigua detectat “no produeix cap contaminació”

La delegada del govern espanyol al País Valencià, Ana Botella, ha afirmat que l'abocament d'aigua que es va detectar en l'últim trimestre de 2010 del reactor de la Central Nuclear de Cofrents (València) al seu pou sec “no produeix cap contaminació ni afecta radiològicament ningú”.

Botella s'ha pronunciat en aquests termes en ser preguntada per la denúncia de la plataforma Tanquem Cofrents sobre possibles fuites d'aigua en la central. La delegada ha demanat a totes les entitats que les informacions que emeten siguen “el més rigoroses possibles” perquè “poden ocasionar temors o inquietuds en l'opinió pública”. “I això és una responsabilitat molt gran”, ha agregat.

La informació de la plataforma, ha indicat Botella, representa “la seua interpretació dels informes que, amb la màxima transparència, el Consell de Seguretat Nuclear i la pròpia central van comunicant a cada moment dins dels processos de transparència”. Al seu parer, “és una interpretació absolutament fora de lloc i molt alarmista”.

Així, ha explicat que el procés d'emissió de fluids o aigües “forma part del circuit intern de moviments d'aigües dins de la pròpia central. En cap moment ix del circuit i està absolutament dins de la normalitat”, ha postil·lat.

Per això, ha indicat que el fet que en un informe tècnic s'utilitze la paraula “fuita”, no és que existisca com a tal, sinó que és un terme “tècnic” que es refereix al trànsit de fluids o aigües, “però sense eixir-se del recorregut intern de la central”. “No s'emet a cap lloc externament i tampoc produeix cap contaminació ni afecta radiològicament a ningú”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.