Medi ambient

Castellfabib acull la III Trobada per la Terra al País Valencià

Participaran persones de tots els racons del territori que treballen per la sobirania alimentària

Es reuneixen per posar en comú els avanços i cruïlles en el camí cap a un món rural viu

Persones que s'agrupen per aconseguir cistelles de verdures ecològiques, col·lectius de joves que decideixen viure de la terra, aprendre a fer pa de manera tradicional com a projecte de vida o bé recuperar els camps familiars o veïnals abandonats, organitzacions que treballen amb països del sud per a contribuir amb les lluites indígenes i camperoles, projectes educatius sobre agricultura ecològica, plantes medicinals, consum responsable o els llauradors i llauradores de tota la vida, dels quals tant cal aprendre, són algunes de les persones i iniciatives que es reuniran de l'1 al 3 de març en l'Alberg Rural Los Centenares, a Castellfabib.

Durant tres dies es tractaran els temes que afecten les actuals normatives relacionades amb la producció i la comercialització a les pràctiques que es defensen i construeixen des de la sobirania alimentària. Hi haurà un espai per a trobar-se, compartir reptes i coordinar activitats així com les experiències de certificació social participativa per a la venda de productes ecològics de proximitat.

Un programa complet

La Trobada per la Terra obrirà amb una taula redona en la qual s'ha convidat a persones clau en la defensa d'un altre món rural i una altra alimentació en el País Valencià. En aquesta taula estarà Pepa Conde d'una de les primeres cooperatives de producció i consum de València, Aigua Clara; Marcelino Herrero, fundador del Mas de Noguera, experiència pionera en educació ambiental i agroecologia; Lluís Súller, d'Ecologistes en Acció, que posarà sobre la taula el tema dels incendis forestals, que tant dany han causat ultimament al medi rural; Carmen González, defensora de l'horta de la Punta a València i dels drets de les dones; Mª José Payà, amb llarga experiència en desenvolupament rural i programes LEADER; i, finalment, Cesáreo Casino, amfitrió de l'alberg en el qual se celebra la trobada.

El dissabte els temps s'han dividit en diferents espais de treball, tenint en compte les línies prioritàries de treball de la Plataforma i, a la vesprada, la jornada acabarà amb la presentació de la pel·lícula La Voz del Viento, que, en el seu recorregut des de la Provença francesa fins a Granada, mostra nombrosos i variats projectes transformadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona