Medi ambient

medi ambient

El Centre de Fauna dels Aiguamolls no tancarà

L'acord entre Forestal Catalana i els treballadors permet que continuï com a punt de primers auxilis

Pot aspirar a la plena funcionalitat amb ajuts privats

El Centre de Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l'Empordà, greument amenaçat per les retallades pressupostàries de la Generalitat, finalment no haurà de tancar o, si més no, mantindrà alguns serveis com a punt de recepció i primers auxilis, gràcies a l'acord assolit divendres entre Forestal Catalana, SA i els treballadors per tirar endavant el segon pla de viabilitat de l'empresa. L'acord ha reduït de 82 a 44 el nombre de treballadors afectats per l'ERO a tot Catalunya, i això ha permès no haver de suprimir del tot cap servei de l'empresa, incloent-hi el centre dels Aiguamolls.

En el Departament de Medi Natural insisteixen que el centre empordanès pot recuperar la plena funcionalitat si s'aconsegueixen recursos, al marge del pressupost de la Generalitat, provinents d'entitats, fundacions o altres patrocinadors privats.

A final de juny, els treballadors d'aquest hospital per a animals autòctons, amb més de tres dècades de funcionament, van rebre la notificació de la Generalitat que en el termini de quinze dies deixarien de treballar-hi i que aquest servei se centralitzaria –com el dels altres centres territorials– al centre de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda, a causa de problemes econòmics. Justament, divendres passat estava previst que finalitzés el contracte dels treballadors i es tanqués el centre.

Reacció política i social

L'amenaça de tancament del centre ha provocat moltes reaccions de protesta i suport a la seva continuïtat. Diumenge passat es van concentrar mig miler de persones als Aiguamolls i IAEDEN-Salvem l'Empordà ja havia recollit prop de 8.000 signatures i havia enviat mocions als 221 ajuntaments de la demarcació perquè es manifestessin contra aquesta mesura “que ataca directament la conservació de la nostra biodiversitat”. Cada any, el centre empordanès té cura d'uns 900 animals, la majoria dels quals espècies protegides, que hi arriben ferits o desnodrits i que, després de recuperar-se al centre, són alliberats.

Petició des de Figueres

L'Ajuntament de Figueres va aprovar la moció a favor del centre per unanimitat i l'alcaldessa, Marta Felip, va demanar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que intercedís davant dels consellers Pelegrí (Medi Natural) i Mas-Colell (Economia) per tal d'evitar-ne la desaparició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona