Medi ambient

Morella torna a reclamar la creació de la “Taula del Riu Bergantes”

L'alcalde de Morella critica les accions del president de la Diputació, Javier Moliner, al “no tenir en compte el territori”

Critica que Moliner defense la presa d'Aiguaviva, que afecta la demarcació i que les inversions no tinguen concreció econòmica

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha criticat la decisió unilateral del president de la Diputació, Javier Moliner, de construir la presa del Bergantes. El primer edil considera “fonamental” el diàleg entre totes les parts per buscar una solució i torna a reclamar la creació de la “Taula del Riu Bergantes”.

A més, considera “negativa pels seus afeccions al territori” la construcció d'una presa a Aguaviva (Terol) i li retreu al president provincial que afirme que “la presa del Bergantes no afectarà Castelló perquè es construeix a quinze quilòmetres del límit de la demarcació, la qual cosa posa de manifest que no té en compte al territori”.

Cal assenyalar que el Consell Agrari de Morella es va situar en contra de la construcció d'aquesta presa i va advocar per una solució consensuada, entre la plataforma “El Bergantes no Toca”, grups polítics, institucions, la confederació, ramaders i agricultors i altres sectors afectats, a través de la constitució de la “Taula del Riu Bergantes”.

Aquest ens participatiu s'encarregaria de buscar solucions consensuades entre tots els sectors. Així, s'aconseguiria un major diàleg a la recerca d'una solució definitiva i un gran acord entre tots. Rhamsés Ripollés afirma que “els municipis tenim projectes i cal que els escoltin les administracions que tenen les competències per prendre l'última decisió”.

Per això, reivindica que “la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre hauria d'invertir en basses que poguessen utilitzar els ramaders i agricultors, ja que ajudarien a pal·liar el problema d'escassetat d'aigua, que és una qüestió prioritària per a aquest ajuntament”.

L'alcalde de Morella també ha criticat que “Moliner va acudir només a la reunió de dijous passat a la recerca d'una foto, perquè les seves declaracions després d'aquest encontre demostren que desconeix el territori, desconeix el projecte i que no hi ha inversions concretes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona