Medi ambient

Taller de bioconstrucció amb canyes a Paiporta

L'Associació Cultural El Barranc, ha organitzat durant tres caps de setmana de gener i febrer aquesta activitat

El curs s'ha realitzat en els horts socials de Paiporta amb la col·laboració de l'empresa municipal ESPAI. Han coordinat el taller de bioconstrucció, Joan Viana i Enric Gil.

La primera sessió teòrica es va realitzar en els locals d'ESPAI el 24 de gener i es va presentar el projecte i els fonaments teòrics de la construcció amb canyes, collita, selecció, neteja, les seues particularitats i instruccions bàsiques per treballar amb les canyes amb seguretat.

La canya és un material tradicional que formava part de la vida quotidiana fins a no fa tant (canyes de pescar, tanques, canyis, mobiliari...). Amb la seua caiguda en desús es va fomentar el seu caràcter invasiu.

El context actual (crisi climàtica i financera) requereix desenvolupar projectes respectuosos amb el mitjà i la societat. La canya comuna (ArundoDónax “L”) brinda la possibilitat d'usar un material local, abundant i renovable per aconseguir espais sans habitables i assequibles, barrejant tradició i avantguarda.

L'Associació El barranc, va organitzar una xerrada l'estiu passat sobre plantes invasores a càrrec de Simó Fos, botànic i membre de l'associació. A partir d'aquesta activitat s'han plantejat diferents projectes que l'associació vol portar endavant durant els pròxims mesos.

Per iniciar-se en la bioconstrucció i el treball amb les canyes, s'ha plantejat la construcció d'un umbracle en els horts municipals de Paiporta. Ara mateix ja s'han plantat els dos arcs i durant les pròximes setmanes es vol reomplir amb canyís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona