Medi ambient

Sense pla especial de l'Alta Garrotxa, cinc anys després d'encarregar-lo

El consorci que gestiona aquest espai d'interès natural veu amb preocupació l'ajornament de l'aprovació inicial del document

El pla especial de l'Alta Garrotxa continua en via morta, tot i que el document es va donar per acabat l'any passat. El pas següent, que és la seva aprovació inicial, no es preveu a curt termini degut, sobretot, als recents canvis en l'executiu català. El pla el va encarregar la Generalitat el 2010, preveient que al cap d'un any i mig ja s'aprovaria de manera inicial. Des d'aleshores, l'última paraula sobre el pla especial l'han tingut el departament de Medi Ambient (que va ser eliminat), el d'Agricultura i, darrerament, el de Territori i Sostenibilitat. Tenint en compte que al setembre hi haurà eleccions al Parlament, s'entreveu que la tramitació del document no es reprendrà fins ben entrada la legislatura vinent.

El fet que avui encara no es disposi del pla provoca malestar i preocupació en el Consorci de l'Alta Garrotxa (l'ens que gestiona aquest espai d'interès natural) perquè consideren urgent l'actualització de les normes que regeixen aquest territori. “Cada cop que han canviat el nostre interlocutor de la Generalitat gairebé hem hagut de començar de zero”, lamenta la directora tècnica del consorci, Sara Sánchez. “El text, que està molt consensuat amb els col·lectius i ajuntaments implicats, dóna pautes per a molts temes del dia a dia, mentre que les normes vigents ja no serveixen”, hi afegeix el president de l'ens, Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya.

El futur document harmonitzarà les normatives de cada ajuntament i això permetrà que es concretin, per exemple, les regles sobre edificabilitat, usos i activitats, la preservació dels valors naturals, l'accés motoritzat i la recuperació de la ramaderia.

LA DATA

2010
Va ser l'any
en què la Generalitat va adjudicar la redacció del document.

LA FRASE

El nou text dóna pautes per a molts temes del dia a dia. Les normes vigents ja no serveixen
Santi Reixach
PRESIDENT DEL CONSORCI DE L'ALTA GARROTXA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia