Medi ambient

Campanya per al reciclatge de bolígrafs

Acció de Naturalistes de Girona per ajudar en la defensa del territori

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) ha posat en marxa una campanya de reciclatge de material d'escriptura –bolígrafs, fluorescents, portamines i plomes, però no llapis de fusta, ceres, regles ni adhesius de barra– amb l'objectiu tant d'augmentar els baixos percentatges de reciclatge d'aquest tipus de productes com d'aconseguir recursos per a les seves accions de defensa del territori, com ara la lluita contra les prospeccions marines i la conservació dels camins públics.

L'ANG explica que el plàstic es percep sovint com un material barat i d'un sol ús, i la meitat dels residus plàstics generats a Europa acaben en abocadors. Amb aquesta campanya l'entitat ecologista pretén fomentar el reciclatge, especialment del plàstic, instal·lant contenidors als principals productors d'aquests materials d'escriptura. Un cop recol·lectats, l'ANG s'encarregarà d'enviar-los a una empresa que els transforma en nous productes, com ara bancs per a jardins, regadores i moneders, i que per cada quilo recol·lectat farà un donatiu a l'ANG.

De moment hi ha sis punts de recollida. A més de la seu de l'ANG, hi ha el centre cívic Barri Vell, l'institut Montilivi, la Facultat de Medicina de la UdG i dues biblioteques de la universitat, la del Barri Vell i la de Montilivi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia