Medi ambient

Concert a Riudarenes en benefici de les tortugues

La Fundació Emys portarà al municipi el prestigiós intèrpret Lluís Claret en una iniciativa que qualifica de pionera a Catalunya, i amb l'objectiu de fer una bassa nova per a la tortuga d'estany

La Fundació Emys de Riudarenes, dedicada a la conservació del patrimoni natural, ha organitzat un concert a càrrec del prestigiós violoncel·lista Lluís Claret per a la conservació de la tortuga d'estany (Emys orbicularis) i el seu hàbitat. El concert serà el 12 de setembre a les nou del vespre en un espai natural de Riudarenes. Marc Vilahur, responsable de la Fundació Emys, va destacar ahir la singularitat d'aquesta iniciativa, que qualifica de pionera a Catalunya. “Hem aconseguit que Claret vingui a tocar, i el projecte de fer un concert al mig de la natura per a la conservació de la natura, i en una bassa típica mediterrània és una iniciativa única”, explica. El rerefons del concert és donar a conèixer la problemàtica de la tortuga d'estany, que està en perill d'extinció i a Catalunya només té un hàbitat natural a la Selva. El preu de les entrades serà d'entre 12 i 25 euros, i l'import recaptat es destinarà íntegrament a la creació d'una bassa nova a la Selva per a la tortuga.

Lluís Claret és un dels músics més reconeguts del nostre país. Solista convidat en orquestres com ara la National Symphony o la Filharmònica de Moscou, tocarà acompanyat d'Anna Mora i Daniel Claret, i interpretaran algunes peces clàssiques que evoquen els paisatges naturals d'aquest territori amb els quals tenen un fort lligam. Col·laboren en l'organització l'Ajuntament de Riudarenes i les empreses Trias Galetes Biscuits i Forestal Soliva.

L'abraçada “Emystosa”

D'altra banda, la fundació fa una crida a participar en el concurs Una abraçada Emystosa, que va convocar al mes de maig. El concurs consisteix a promoure la publicació de vídeos d'infants o famílies disfressats de tortuga, tot fent una coreografia o representació d'una cançó, creada expressament pel grup d'animació infantil El Pot Petit. El termini per presentar els vídeos s'acaba el 18 de setembre. Als primers 100 participants se'ls premiarà amb uns tallers educatius sobre la tortuga d'estany, i el premi per al millor vídeo serà una estada de cap de setmana de turisme rural en un espai natural amb presència de la tortuga d'estany. Tota la informació per participar i la cançó es poden trobar a la pàgina principal de www.tortugadestany.org o en l'apartat “Concursa!”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia