Medi ambient

Castelló fomentarà l'ús d'energies renovables 100% certificades

La regidora Sara Usó es reuneix amb la Plataforma per un Nou Model Energètic i amb Columbretes Netes

La regidora de Sostenibilitat Ambiental de l'Ajuntament de Castelló, Sara Usó, ha mantingut una reunió amb Alberto García, de la Plataforma per un Nou Model Energètic (Px1NME) i Albert Fernández, de Columbretes Netes, trobada a la qual també ha acudit el portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor.

Aquesta primera reunió ha suposat una presa de contacte per a estudiar accions i mesures que fomenten l'ús de les energies renovables i donarà com a resultat la voluntat d'obrir vies de diàleg per a avançar cap a un model energètic més sostenible.

La Px1NME ha lliurat un document en el qual es proposen diversos compromisos de planificació energètica. La regidora s'ha compromès a formar un grup de treball amb les diferents organitzacions locals que permeta avançar cap a un model de ciutat social i energèticament sostenible i també ha apuntat que s'analitzarà, des del punt de vista ambiental i d'eficiència, la possibilitat de fomentar el consum d'energia renovable 100% certificada.

La Plataforma per un Nou Model Energètic i Columbretes Netes han subratllat que aquesta reunió també serveix per a veure com es concreta el compromís amb les renovables que les diferents formacions polítiques que ara governen en el Consistori van signar en acte públic al setembre de 2014 amb motiu de la mobilització mundial contra el canvi climàtic organitzat per Avaaz i que a Castelló va ser promogut per la Plataforma antifracking (PAF).

La Px1NME i Columbretes Netes també han reivindicat que s'apliquen mesures de lluita contra la pobresa energètica; que s'implementen accions de mobilitat sostenible, com el foment del transport públic, ús de vehicles sostenibles (bicicletes, vehicles elèctrics o propulsats per hidrogen...), foment de carrers per als vianants.

Una altra proposta aboga per implantar el projecte 50/50 d'eficiència energètica en els centres educatius, consistent a retornar el 50% dels estalvis en l'escola, mitjançant subvenció directa i decidir conjuntament com reinvertir l'altra meitat en noves mesures d'estalvi, eficiència i renovables en el mateix centre educatiu.

A més, també plantegen dissenyar un pla per a substituir gradualment tot el parc mòbil municipal per vehicles elèctrics carregats amb electricitat de procedència renovable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia