Medi ambient

Denuncien que fan la poda a Argentona quan encara no toca

L'entitat Natura alerta que encara fa massa calor i que fer-ho ara pot afeblir els arbres de cara a la primavera

El govern manté que sí que es donen les condicions per fer-la

L'arrencada de la campanya de poda dels arbres d'Argentona ha començat amb polèmica. I és que l'entitat Natura ha denunciat que s'ha començat aquesta campanya “quan les temperatures encara són altíssimes”, segons explica el portaveu de l'entitat, Oriol Bassa, que demana que s'aturi el procés. “Una poda severa com aquesta s'ha de fer quan els arbres estan en parada vegetativa i no amb temperatures que dilluns mateix arribaven als 25 graus”, comenta Bassa, que hi afegeix que “si se segueix fent la poda es provocarà que la primavera vinent aquests exemplars siguin més febles”. En aquest sentit, el portaveu de Natura considera que els arbres seran més vulnerables als fongs o a l'insecte conegut com a tigre del plàtan, ja que la majoria dels exemplars que es poden són plataners. A més, Bassa assegura que si es segueix amb la poda “hi ha risc que l'arbre torni a rebrotar abans del que li tocaria”. Per la seva banda, el regidor d'Espai Públic de l'Ajuntament d'Argentona, Salvador Casas (PSC), desmenteix els arguments esgrimits per Natura. “Els arbres que estem podant ens indiquen que ja es troben en aturada vegetativa”, explica. A més, el regidor assegura que “és el moment idoni per començar a fer la poda, ja que a Argentona es necessiten més de tres mesos per fer-la”, i manifesta que “si es comença a l'octubre és per no haver d'acabar al febrer, que és quan potser ja tornen a rebrotar”. En aquest sentit, el regidor recorda que “els tècnics consultats diuen que no els passarà absolutament res, als arbres”. Casas hi afegeix que “aquest any es fa una poda de tipus intensiu, i és per això que s'ha començat uns dies abans”.

D'altra banda, un veí de la zona, Josep Maria Esteve, s'ha mostrat molt favorable a com s'està duent a terme la poda a Argentona. “Hi ha molta gent que no pot sortir de casa perquè, quan plou, rellisca amb les fulles i s'entrebanca amb les boles que cauen dels plàtans”, assenyala el veí, que hi afegeix que “tots els anys s'ha començat la poda al mes d'octubre”. Aquest veí també comenta que molta gent “pateix els efectes de les al·lèrgies que provoca la pols dels arbres”. Es dóna la circumstància que Esteve, juntament amb d'altres veïns de la zona, va entregar una seixantena de firmes a l'Ajuntament per demanar que les podes fossin de caràcter anual.

LA FRASE

Els arbres que estem podant ens indiquen que ja es troben en aturada vegetativa
Salvador Casas
Regidor d'Espai Públic de l'Ajuntament d'Argentona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona