Medi ambient

La Fiscalia demana informació al govern sobre l'episodi de pudor a Barcelona

El fiscal vol saber totes les dades i quines mesures es van prendre arran de la forta olor que es va notar la setmana passada a l'àrea metropolitana

En funció de la resposta de la Generalitat decidirà si obre una investigació oficial

El fiscal especial per a delictes de Medi Ambient i Urbanisme de Barcelona, Antoni Pelegrín, ha demanat a la Generalitat informació sobre l'episodi de pudor que dimecres i dijous de la setmana passada es va sentir a la capital catalana i a altres municipis de l'àrea metropolitana. La Fiscalia considera que es tracta d'un “important episodi de contaminació de l'ambient atmosfèric”. El govern encara no ha pogut aclarir l'origen de la pudor.

El fiscal no ha obert de moment diligències d'investigació sobre aquesta qüestió. Ho decidirà segons la resposta que obtingui de la Direcció General de Qualitat Ambiental. En concret, vol que li digui quan es va rebre el primer avís de la mala olor i quines mesures va prendre per descobrir-ne l'origen i la causa. També vol saber si la mala olor ambiental va suposar algun risc per a la salut o el medi ambient.

Després de l'episodi de forta olor de dimecres, el departament d'Agricultura de la Generalitat va obrir una investigació per determinar si la flaira podia provenir d'un vessament de fems en una explotació agrícola del Prat de Llobregat.

Segons han confirmat fonts de la Fiscalia a l'ACN, la demanda d'informació per part de la Fiscalia s'emmarca dins de la investigació iniciada el febrer del 2011 arran dels alts nivells de contaminació atmosfèrica que es van registrar en aquell moment a la ciutat de Barcelona. L'objectiu era determinar si la contaminació va superar el límit legal establert i si es podia acusar d'aquests fets a alguna administració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.