Medi ambient

Rècord d'activitats dels Naturalistes de Girona el 2015

Gemma Soy és la nova presidenta de l'associació, que celebrarà aquest any el seu 35è aniversari

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) celebrarà aquest any el seu 35è aniversari en un moment de màxima activitat de l'entitat, que l'any passat va fer 89 accions, entre manifestacions, accions reivindicatives, denúncies, al·legacions i projectes. De fet, l'augment del volum d'activitats de l'ANG ha estat una constant els últims anys –de 13 el 2011 es va passar a 40 el 2012, a 59 el 2013, a 73 el 2014 i ara a 89 el 2015– gràcies a l'augment del nombre de voluntaris, tot i les dificultats econòmiques que té l'entitat per la forta disminució de socis que hi va haver entre el 2010 i el 2013 –de 403 es va passar a 240– a causa de la crisi. Els últims anys el número de socis s'ha estabilitzat i s'ha començat el 2016 amb 244 socis, sis menys que un any enrere però quatre més que a principi del 2013. La intenció és aconseguir enguany augmentar tant en nombre de socis com en el d'accions.

L'associació va dur a terme dissabte la seva assemblea de general de socis, en què es va aprovar la memòria del 2015, es van definir els objectius d'aquest any i es va renovar la junta, que passa a ser presidida per Gemma Soy, en substitució de Lluís Ball-llosera.

Nou pla estratègic

Les dues línies de treball principals de l'ANG el 2015, la lluita contra el malbaratament alimentari i la defensa de territori, seran de nou els objectius principals enguany, a més de la celebració dels 35 anys. Entre els actes commemoratius, hi haurà un cap de setmana d'activitats, un sopar i un cicle de descoberta de la natura.

A més, al llarg de l'any l'associació té previst redactar un nou pla estratègic de l'entitat, que inclourà diferents iniciatives per millorar l'acolliment dels nous activistes i la comunicació de les accions, a més de vies per augmentar els recursos.

LA XIFRA

89
activitats
va fer l'ANG el 2015, un 22% més que les 73 que es van fer el 2014 i un 51% més que les 59 del 2013.

LA DATA

30.01.16
És el dia
en què es va fer l'assemblea general, en què es va triar la nova presidenta i es van definir els objectius.

Treballar més amb altres entitats

Un dels objectius que es va marcar l'Associació de Naturalistes de Girona en l'assemblea de dissabte és treballar per aconseguir “un moviment ecologista més fort”, integrat amb altres lluites ciutadanes, i per aquesta raó l'ANG ha decidit “treballar més intensament” amb altres entitats i organitzacions. En aquest sentit, els activistes de l'associació gironina desenvoluparan accions per lluitar contra el canvi climàtic i el malbaratament alimentari i per defensar l'estat ecològic de les masses d'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona