La Plataforma per la Defensa de Gallecs diu que la delimitació del parc feta pel Govern «és un frau»

El portaveu de la Plataforma per la Defensa de Gallecs, Dani Aranda, puntualitza que des d'aquesta organització veuen la inclusió de Gallecs al PEIN «com un acte de justícia». Destaca que se n'alegren de la decisió de la Generalitat però que «després de tants anys de demora només és la constatació que aquest espai té uns valors i s'han de protegir».

Aranda ha recordat que la proposta inicial que va fer el Departament de Medi Ambient l'any 2005 volia incloure unes 1.100 hectàrees de terrenys públics, i que ara en canvi no s'arriba a les 700. El portaveu considera «lamentable» aquest canvi. A més, no es refia que l'espai es pugui ampliar, tal i com es va dir des de l'administració: «Veient altres casos, és una procés molt lent. S'hauria d'haver aprofitat que la proposta estava feta des de fa tempos per incloure-ho ara. Si es queda així és un frau a la ciutadania i crea un greu precedent de cara a futurs espais a protegir perquè dona a entendre que només la part pública es pot protegir i que la part privada es deixa en mans dels propietaris», destaca.

Un altre dels punts polèmics és la porta que es deixa oberta al pas d'infraestructures viàries, com ara un tramvia o carreteres de gran capacitat: «La declaració de PEIN ja sabíem que no protegeix de segons quines coses, com ara infraestructures o serveis d'interès general. Si mirem el mapa dels PEIN catalans veurem que Gallecs són unes 700 hectàrees, gairebé no es veu. Si, a més, ha d'aguantar aquestes infraestructures resulta patètic el rebombori que li han donant a la protecció del PEIN quan s'ho carregaran en dos dies».

Finalment, Aranda demana la declaració de Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN), una consideració que creu que «és la que s'adiu més» per un espai que és «l'única mostra del que va ser el Vallès». Aquesta consideració, si es fes efectiva, implicaria que l'espai no es podria alterar: «Qualsevol acció que no tingui a veure amb la configuració actual, com ara conreus, boscos o zones naturals, estaria prohibida. I el mateix passaria amb les infraestructures de comunicació».

De les 698,91 hectàrees de Gallecs incloses al Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN), 533,14 formen part de diverses poblacions del Vallès Oriental: 36,20 a Lliçà de Vall, 70,11 a Parets del Vallès i 426,83 a Mollet del Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona