Medi ambient

Faran servir ratpenats contra la processionària

Això permetrà lluitar també contra altres insectes, com ara el mosquit tigre

L'Ajuntament de Girona provarà a partir d'ara mètodes naturals per combatre la processionària. Serà a través de depredadors naturals d'aquests insectes com ara les orenetes, les mallerengues o també els ratpenats. Pel que fa a aquests darrers, el consistori posarà estructures en llocs estratègics de la ciutat a fi que els ratpenats puguin niar i reproduir-se. Aquesta mesura, explica el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, tindrà un doble benefici: “Per una banda, combatrem la plaga de la processionària i, per l'altra, promourem la biodiversitat en facilitar la reproducció a la ciutat d'espècies que estan en regressió.”

2.373 bosses retirades

Tant les orenetes com els ratpenats i les mallerengues permetran també reduir la població d'espècies nocives, com per exemple la del mosquit tigre.

Des de l'Ajuntament destaquen que aquest hivern la plaga de processionària ha estat especialment intensa, a causa de les altes temperatures, que van provocar que comencessin el cicle de manera prematura. Des que va començar s'han tret manualment fins a 2.373 bosses, en diversos sectors de la ciutat, un fet que ha provocat que els serveis tècnics es veiessin desbordats per fer totes les actuacions previstes. L'enretirada manual de les bosses és un dels sistemes de lluita contra la processionària, però n'hi ha més.

S'instal·len, per exemple, unes anelles metàl·liques per recollir les erugues que inicien el procés de descens de l'arbre per enterrar-se i formar les crisàlides. Es posen també paranys de feromones, coincidint amb els vols d'aparellament de les papallones. A les zones on hi ha més densitat de pins s'injecten insecticides a l'arbre per prevenir l'atac de les erugues.

Tot i les mesures endegades, Sastre avisa que serà impossible eradicar la plaga de processionària, i que en tot cas el que cal fer és reduir-ne la població. En aquest sentit, indica que Girona està formada en un 40% del seu territori per massa forestal, i que el pi, on es cria i desenvolupa la processionària, és una de les espècies més habituals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona