Medi ambient

Blanes exigeix que s'activi el consell de Pinya de Rosa

L'ha de convocar la Generalitat per definir els usos de l'espai i només s'ha reunit un cop des que es va crear

L'Ajuntament de Blanes ha reclamat a la Generalitat que es convoqui una reunió del consell rector de Pinya de Rosa atès que, dos anys després de la primera reunió, el pla de gestió de l'espai continua per fer i el consell ni tan sols s'ha tornat a reunir des que es va crear, el 10 d'abril del 2014.

L'Ajuntament veu urgent la reunió atès que no només el pla està per fer sinó que el propietari de Pinya de Rosa, un ciutadà rus, ha demanat a l'Ajuntament un canvi al planejament per poder ampliar “substancialment” la masia de la finca, coneguda com el Mas del Sol. El consistori, però, vol avaluar la petició juntament amb la Generalitat, segons va explicar l'alcalde, Miquel Lupiáñez. “Exigim que es convoqui el consell rector, i necessitem que es valori l'informi jurídic i tècnic que ha fet la propietat per ampliar Mas del Sol”, va dir ahir Lupiáñez.

Els amos de la finca van signar un conveni amb l'alcalde anterior, Josep Marigó, segons el qual a canvi de garantir que el jardí botànic continués obert al públic i es fes el camí de ronda, es permetia ampliar la masia, però l'Ajuntament ha de valorar si el que vol fer el propietari s'ajusta a l'ordenament jurídic i urbanístic d'una zona protegida com Pinya de Rosa, que és Paratge Nacional d'Interès Natural. Segons fonts de l'Ajuntament, el conveni era més “una declaració d'intencions, però jurídicament el document és discutible”. Ara per ara el jardí botànic de Pinya de Rosa obre al públic, però el 2014, després de la primera reunió del consell rector, l'amo va decidir tancar-lo unilateralment, molest perquè el Departament d'Urbanisme de la Generalitat li feia requeriments de la seva proposta d'ampliació de la masia.

L'associació ecologista Pinya de Rosa tem que si no es posa fil a l'agulla amb el consell rector i es defineixen d'una vegada els usos, l'espai s'anirà degradant. En diverses ocasions, a més, grups com ICV-EUiA han denunciat tala de pins a la finca. La finca de Pinya de Rosa, que ocupa 50 hectàrees, la va adquirir un ciutadà rus el 2008, quan ja era un espai protegit, per 24 milions d'euros. L'únic habitatge que hi ha a la zona és el Mas del Sol, que és el que ara el propietari vol ampliar. El consell rector del paratge ha de determinar els usos que es poden fer a Pinya de Rosa, que es pretenia, des d'un inici, que fos més assequible al públic.

LA DATA

10/04/14
És el dia
que es va reunir per el consell rector de l'espai de Pinya de Rosa, que no s'ha convocat més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona