Medi ambient

societat

Els promotors del tanatori de Sant Adrià en reiteren la sostenibilitat ambiental

El projecte està pendent de rebre la llicència ambiental i la d'obres per començar a construir-se

Preveuen generar un centenar de llocs de treball

La societat Tanatori del Litoral SL, participada per Pompas Fúnebres de Badalona i Áltima, té previst començar les obres de construcció del futur tanatori de Sant Adrià de Besòs tan aviat com rebi els permisos necessaris per part de l'Ajuntament adrianenc. El promotors del projecte van presentar la sol·licitud de llicència ambiental i permís d'obra el desembre passat i el consistori està en espera d'una sèrie d'informes tècnics abans de donar el vistiplau a l'inici dels treballs. Reconeixen que la previsió inicial d'inici d'obres al juny probablement s'haurà d'endarrerir fins a després de l'estiu però són optimistes. “Estem tranquils, no hem comès cap irregularitat i per això tenim clar que el projecte tirarà endavant”, assegura Ana Maria Gassió, directora general de Pompas Fúnebres de Badalona, una de les societats promotores del projecte.

La presència d'un forn crematori, que apareix al projecte des dels seus orígens, és el punt que està aixecant més controvèrsia. La plataforma Stop Crematori de Sant Adrià de Besòs, que articula l'oposició al projecte, ha recollit ja més de 5.000 signatures per demanar-ne la retirada. El promotors del projecte expliquen que s'han reunit amb integrants de la plataforma i també amb tots els grups municipals del consistori adrianenc per mirar d'aclarir els dubtes que puguin tenir. En la trobada, a la qual van acudir també tècnics de la Generalitat i del Consorci del Besòs, es va explicar que el crematori tindrà el nivell màxim de filtres. “El sistema emprat garanteix uns valors molt baixos d'emissions”, explica Josep Ventura, responsable d'Àltima. Els promotors reiteren que el projecte està dissenyat “seguint uns paràmetres de gestió ambiental basada en el principi de desenvolupament sostenible”. “Entre tots dos socis gestionem set crematoris en diferents municipis de Catalunya i en tots ells complim els paràmetres d'emissions”, manté Gassió, que insisteix en la voluntat d'aclarir els dubtes que puguin tenir els veïns.

Els promotors asseguren que amb la instal·lació del crematori volen donar resposta a la demanda creixent d'aquest tipus de servei, que se sol·licita en quatre de cada deu defuncions registrades a Sant Adrià i que a hores d'ara s'ha d'atendre en instal·lacions de municipis de l'entorn, com ara Badalona o Santa Coloma de Gramenet. A més, destaquen que la construcció i el funcionament de la instal·lació generaran prop d'un centenar de llocs de treball.

LA XIFRA

2
milions d'euros
és el cost de la construcció de l'equipament, que se sumen als 6,1 que es van pagar pel solar.

LA FRASE

Estem a disposició dels veïns per aclarir-los tots els dubtes que puguin tenir
Ana Maria Gassió
Directora general de pompas Fúnebres de badalona

Integrat en l'entorn

El tanatori de Sant Adrià, que s'ubicarà al barri de la Catalana al marge dret del Besòs, tindrà cinc sales de vetlla, un oratori orientat a totes les confessions, un crematori, un edifici d'oficines i atenció al públic i una zona d'aparcament amb més de cent places. La parcel·la que la societat Tanatori del Litoral SL va adquirir al Consell Comarcal del Barcelonès i a l'Ajuntament de Sant Adrià té 10.000 metres quadrats. L'edifici ocuparà el 20% de la superfície, mentre que la resta, uns 8.000 metres quadrats, seran, segons el projecte arquitectònic, un espai obert, enjardinat i integrat a l'entorn, a tocar del Besòs i de la ronda litoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona