Medi ambient

Medi ambient

Veïns de les Ginesteres d'Argentona alerten del perill d'incendis a la zona

Denuncien “l'estat de deixadesa general” de la urbanització i, entre d'altres, asseguren que les zones d'emergència d'evacuació “no estan adequades”

Veïns de la urbanització de les Ginesteres, a Argentona, han alertat del risc d'incendi d'algunes zones del veïnat. Concretament, el president de l'Entitat Sant Domènec de les Ginesteres, Xavier Sargatal, explica que “hi ha molts punts que no estan desbrossats i d'altres on s'acumulen restes de poda, la qual cosa representa un perill”. Tot i que els afectats denuncien “l'estat general de deixadesa de la urbanització”, posen els entorns de la Font del Mussol o la zona verda de Torrentbò com a exemple d'alguns punts de risc.

A més, els veïns també expliquen que les zones d'emergència d'evacuació d'incendis de la urbanització “no estan adequades i per tant no poden complir amb la seva funció”. “Els falta neteja, són inaccessibles i impracticables, sobretot per a gent gran o amb dificultat de mobilitat”, comenta Sargatal.

Finalment, des de l'Entitat Sant Domènec també es posa de manifest que “el perímetre de seguretat contra incendis al veïnat no s'ajusta a la normativa”, i avancen que portaran aquesta problemàtica en el proper ple municipal, previst per dilluns que ve.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient d'Argentona, Aina Gómez (CUP), explica que l'Ajuntament només té competències per actuar en algunes zones de la urbanització i es va comprometre a mirar de fer-hi intervencions com el desbrossament. Tot i això, la responsable de Medi Ambient comenta que es posarà en contacte tant amb els propietaris forestals com amb els organismes supramunicipals competents per mirar de solucionar-ho.

LA FRASE

Hi ha molts punts que no estan desbrossats i d'altres on s'acumulen restes de poda
Xavier Sargatal
President de l'Associació de Veïns Sant Domènec de les Ginesteres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona