Medi ambient

Adéu a les burilles a les platges de Blanes

Arran d'una iniciativa escolar de l'institut s'Agulla, s'han instal·lat vuit faristols amb cendrers reutilitzables

Un grup d'alumnes de l'institut S'Agulla, amb el suport de l'Ajuntament de Blanes, ha posat en marxa aquest estiu un projecte amb l'eslògan La platja no és el teu cendrer per tal d'eliminar les burilles de cigarreta de les platges del municipi. La iniciativa ha consistit en la instal·lació de vuit faristols amb 18 cendrers reutilitzables cadascun. Dos dels faristols són a la platja Cala Bona (cala de Sant Francesc) i sis al llarg de la platja de Blanes (entre la zona del Port i sa Palomera). L'objectiu és que els fumadors agafin els cendrers per dipositar-hi les burilles de les cigarretes. Quan marxin han de buidar-los a la paperera i tornar-los a posar al faristol.

Serveis a la comunitat

Aquest projecte s'ha posat en marxa com a prova pilot d'una nova matèria que s'establirà a l'ESO d'aquí a tres o quatre anys, serveis a la comunitat, que té com a objectius promoure que els alumnes experimentin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania i posin en pràctica els seus coneixements al servei de la comunitat. Tant els professors com els alumnes de tercer d'ESO que han participat en el projecte Una platja sense cigarretes –80 alumnes han pres part en la part teòrica i 24 s'han ocupat dels aspectes pràctics– han destacat la bona entesa que hi ha hagut des del principi amb l'Ajuntament i la bona disposició de les brigades municipals. Inicialment el projecte estava plantejat per fer-lo a escala petita, només amb dos cendrers, però a l'Ajuntament de Blanes els va agradar tant que van decidir ampliar-lo i destinar-hi un pressupost de més de 800 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona