Medi ambient

Infraestructures

El ramal de la MAT, aturat fins que no s'estudiïn alternatives

La Generalitat anuncia que no tramitarà el polèmic projecte del ramal de Riudarenes fins que Red Eléctrica no hagi estudiat les alternatives que proposa el Col·legi d'Enginyers en un estudi

La Generalitat no tramitarà el projecte del ramal de la línia de Molt Alta Tensió de Riudarenes fins que Red Eléctrica (REE) no hagi estudiat i donat una resposta sobre les alternatives que proposa un informe del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va ser ahir al Consell Comarcal de la Selva per donar a conèixer l'estudi, que es va fer en resposta a una moció presentada al Parlament el 2014 que demanava que es replantegi el ramal. REE té des de fa temps els permisos per a la subestació de Riudarenes, però està en espera de la tramitació del ramal, a càrrec de la Generalitat.

Segons les conclusions dels enginyers, que de fet es van avançar ja fa mig any, el ramal es justifica per donar més qualitat de servei i garanties a la població de les comarques del sud de Girona i per al subministrament del tren, però hi ha sis alternatives que no tenen un impacte tan negatiu en el territori com l'actual traçat.

L'opció preferent seria l'alimentació a través de la reconversió a 220 kV de la línia de 132 kV la Roca-Juià, però REE ja ho va descartar el maig del 2014, ja que no veuen viable rebaixar la potència i, a més, van descartar totes les alternatives que se li van proposar. Amb tot, el conseller va mantenir que es tindrà el procediment d'autorització aturat fins que REE “no hagi contestat”. “Ara no pot tirar endavant”, va assegurar el conseller en referència al projecte de REE, recordant que l'elèctrica té un conveni amb la Generalitat “perquè cada cop que es construeixi una infraestructura es faci de comú acord”. “No crec que vulguin fer una infraestructura amb l'oposició del territori i del govern del país”, hi va afegir.

LA XIFRA

6
alternatives
són les que proposen els enginyers catalans en lloc de la construcció del ramal.

Els alcaldes, agraïts amb el govern

Els alcaldes de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i de Riudarenes, Jordi Gironès, van agrair la “fermesa” del govern per impedir la infraestructura tal com està prevista i que ha aixecat l'oposició de bona part del territori. Martí va dir que l'informe evidencia que el ramal és innecessari i que, per tant, no se sap a quins interessos reals obeeix, mentre que Gironès hi va afegir, però, que el perill que hi ha “és que davant d'aquest estudi, des d'instàncies superiors no se'n faci cas. Seria bastant lamentable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona