Medi ambient

Municipal

Els veïns veuen impossible un acord sobre la Devesa sense parlar dels usos

Valoren positivament que l'Ajuntament s'avingui a mantenir el terra actual del Camp de Mart, però consideren que “no resol el problema de fons”

Els veïns del barri de la Devesa de Girona veuen impossible arribar a un consens amb l'Ajuntament sobre el pla especial del parc urbà sense parlar dels usos i deixar clar la futura ubicació d'activitats com ara el mercat, les Fires i Fira de Girona. El president de l'associació de veïns de la Devesa, Josep Plazas, explica que estan “contents” amb l'anunci de l'alcaldessa, dijous, que no es pavimentarà el Camp de Mart –“un tema pel qual les queixes dels veïns augmentaven cada dia”, subratlla Plazas– per tal d'arribar a un consens amb els veïns, però remarca que “això no resol el problema de fons” que són els usos de la Devesa: “El problema no és tant de continent com de contingut. El que hem de parlar és què s'hi vol fer, al parc.” Plazas admet que estan en un 85% d'acord amb el pla especial, però que el problema és en els usos, que “són primordials”.

L'Ajuntament sosté que els usos es tractaran posteriorment en un reglament que es redactarà amb la participació dels veïns. Plazas, però, assegura que els veïns volen que “les coses quedin clares ja” perquè “el pla especial és el que ha de regular el futur de la Devesa i per tant, evidentment, ha d'incloure els usos”. Així, insisteix que el consens que busca l'Ajuntament –el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha afirmat que només durà el pla especial a ple un cop assolit “el màxim consens possible”– només es podrà assolir arribant a un acord sobre els usos que o bé s'inclogui dins del pla especial o bé se signi “davant de notari”.

Naturalitzar el parc

Plazas va destacar que tant l'associació de veïns com la plataforma Salvem la Devesa com la comissió especial que els veïns
han creat sobre el pla especial “només volen parlar de naturalitzar el parc” i repensar-lo “com un lloc de gaudi i relax” tant per als ciutadans com per al turisme. En aquest sentit aposten “per un parc net, segur, amb gespa i llocs per passejar, i també amb lavabos i alguna guingueta”.

Per ells el més transcendental és “trobar alternatives als usos actuals fora del parc”. Una de les activitats més importants és el mercat, per la qual cosa el consistori vol obrir pròximament el debat de la seva ubicació. Els veïns fa temps que aposten per la Copa, tot i que caldria reduir el nombre de parades. Una altra activitat que els veïns volen fora són les Fires, almenys les caravanes on dormen els firaires i les atraccions de gran tonatge. També demanen obrir la possibilitat de traslladar Fira de Girona.

LA FRASE

El pla especial és el que ha de regular el futur de la Devesa i per tant, evidentment, ha d'incloure els usos
Josep Plazas
president de l'associació de veïns de la devesa-güell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia