Medi ambient

Medi ambient

Fent marca de la platja sense fums

El Masnou ha destinat un tram de la seva platja a fomentar els hàbits saludables i no s'hi pot fumar

Es volen crear sinergies amb altres pobles

El que va començar fa just un mes com a prova pilot va pel camí de convertir-se en una experiència per fer-ne gala. Es tracta del tram de platja –uns
7.000 m²– que el Masnou ha destinat com a “espai saludable”, on per sobre de tot destaca la prohibició de fumar-hi. Tot i que encara s'està en plena temporada, l'Ajuntament fa, de moment, una valoració positiva de l'experiència. Tant és així, que la regidoria de Salut Pública, impulsora d'aquest projecte juntament amb l'àrea de Medi Ambient, ja ha anunciat la voluntat de potenciar-la i crear una marca per buscar sinergies amb altres municipis que també hi vulguin apostar, i d'aquesta manera compartir l'experiència. “De moment en fem una valoració positiva”, va comentar el regidor de Salut Pública, Albert Alfaro (ERC). “Fins i tot sabem de gent fumadora que hi està molt a favor”, va explicar el regidor, que també va dir que l'espai és molt utilitzat per esplais i escoles. Sense xifres oficials en mà, Alfaro sí que va avançar que “en alguns dies de màxima afluència s'han pogut instal·lar a l'espai fins a 700 persones”.

La conscienciació

Més enllà del fet que no s'hi pugui fumar, el cert és que la filosofia de la platja saludable del Masnou té una part de conscienciació fonamental. “Hem repartit 2.000 díptics i hem ajuntat esforços amb farmàcies i un centre comercial del municipi”, va recalcar Alfaro. Això es vehicula a través del punt d'informació que hi ha instal·lat a l'espai i que reparteix uns tiquets que es poden bescanviar per pomes, aigües, sucs o bé mostres de cremes protectores per al sol, cosa que suma un total de 1.200 productes.

Enguany, pel fet de ser una prova pilot, de moment no se sancionen aquells que incompleixen la normativa de l'espai, un fet que de cara a l'any que ve no es descarta però que no és la prioritat del consistori. “La gent ho respecta i de moment no s'hi ha detectat cap oposició”, va subratllar el regidor, que hi va afegir que “les sancions no haurien de ser el camí a seguir”.

700
persones
s'han registrat a la platja sense fums del Masnou en dies de molta afluència.

Un espai de 7.000 m² al barri d'Ocata

La platja saludable del Masnou, una iniciativa pionera de Catalunya, ocupa uns
7.000 m² dels prop de 100.000 m² dels quals disposa el municipi. És al barri d'Ocata, just davant de l'estació de tren. Concretament aquest espai, delimitat entre les dues passeres fixes, va des de l'ajuntament, al carrer Tomàs Vives, fins a l'altura del carrer Capitans Comellas, en sentit Premià de Mar. Aquesta part, d'uns 400 metres de llarg i 40 d'amplada, és la que queda davant de les papereres i la més pròxima al mar. Sí que es permet fumar on hi ha les guinguetes. El 2012 van aprovar una mesura molt semblant a Sant Feliu de Guíxols, amb la prohibició de fumar en dues de les seves platges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona