Medi ambient

Donen consells per prevenir incendis a nens d'un casal d'estiu de Blanes

Els cossos d'emergència fan una jornada pedagògica al mateix turó cremat a finals de juliol

Els participants preparen un vídeo i una exposició de fotos

Els 140 nens i nenes (d'entre 3 i 15 anys) i 18 monitors de l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes (conegut com a cau) van rebre ahir consells de prevenció d'incendis al turó del Vilar. A l'indret on el 24 de juliol es van cremar 27 hectàrees, els cossos d'emergència van fer una jornada pedagògica als menors, que van sortir “impactats” i més conscienciats d'extremar la precaució al bosc, segons una de les directores del casal, Yaiza González.

La jornada, al santuari del Vilar, va incloure una xerrada dels responsables dels cossos i una visita a la zona cremada amb els professionals. Els nens del casal, que fan activitats d'estiu al col·legi Joaquim Ruyra, van dedicar “l'activitat de servei” a conèixer, per exemple, que una de les primeres coses que s'han de fer –si es declara un incendi– és trucar al telèfon d'emergències, el 112, i procurar no acostar-se a les flames.

Després de la jornada

La jornada d'ahir tindrà continuïtat. Segons diu González, els nens faran una exposició de fotos al carrer Ample el dilluns 29 i altres grups editaran un vídeo per a la prevenció, entre altres accions.

Al Vilar van ser-hi ahir el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy; el cap del parc de bombers de Blanes-Lloret-Tossa, el sergent d'extinció Josep Salmoral; el coordinador de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de la Selva Marítima, Enric Martínez, i el cap de comarca del cos d'Agents Rurals, Jordi Torner. En l'incendi del 24 de juliol, també hi van participar els Mossos, la policia local i els serveis especials del SEM.

LA FRASE

És senzill dir que no es llancin burilles o brossa. Però a molts nens els ha impactat veure el lloc cremat
Yaiza González
codirectora del casal

LA XIFRA

27
hectàrees
es van cremar el 24 de juliol al Vilar. El 98,5% era arbrat i la resta, matolls i terreny de pastura i conreu.

Guardó a Jaume Gil, un dels caps del SEM

L'Ajuntament ha distingit el director dels Serveis Especials del Sistema d'Emergències de Catalunya (SEM), Jaume Gil, en agraïment a la seva col·laboració amb el poble des de fa tres dècades. Fa uns dies, l'alcalde, Miquel Lupiáñez, i el cap de Protecció Civil de l'Ajuntament, Josep Lluís Pouy, van lliurar a Gil, que es jubila al setembre, una reproducció de l'escut dels comtes de Cabrera que hi ha a la Font Gòtica de Blanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia