Infraestructures i serveis

transports

AEROPORTS

Creix el nombre de passatgers aquest agost a l'aeroport

La xifra d'usuaris augmenta un 1,1% respecte del mateix mes de l'any passat malgrat la forta davallada de Ryanair

L'aeroport de Girona ha aconseguit tancar l'agost amb números positius pel que fa al nombre de passatgers, després que n'hi passessin un total de 257.871; una xifra que suposa un 1,1% més que els de l'agost del 2015, quan n'hi va haver 255.073, segons dades d'Aena. Aquest increment s'explica per la diversificació experimentada aquest estiu pel que fa al nombre de companyies i destinacions i que han compensat la supressió de fins a set vols de Ryanair, entre els quals hi ha el de l'Alguer. La supressió de vols i freqüències de Ryanair ha suposat que la companyia irlandesa experimenti una davallada del 16% a l'agost pel que fa al nombre de passatgers. Així, ha passat dels 211.788 passatgers comptabilitzats l'agost del 2015 als 177.524 actuals.

Per contra, companyies com ara Transavia, que ha volat a Amsterdam i Rotterdam, han comptabilitzat un total de 28.625 passatgers, una xifra que suposa un 23,4% d'increment respecte a la de l'agost de l'any passat i que situa l'empresa holandesa com la segona companyia de l'aeroport, per darrere de Ryanair.

D'altres companyies, com ara Jet2, que s'ha estrenat aquesta temporada d'estiu a l'aeroport de Girona, amb vols a Newcastle, Glasgow i Manchester, ha transportat 9.735 passatgers a l'agost. Els vols regulars de Thomas Cook –que s'estrenava aquesta temporada– i Jet Air a Brussel·les també han mantingut el nivell de viatgers a l'aeroport, amb 2.934 passatgers i 2.914, respectivament, aquest agost. També s'ha de recollir, entre aquestes dades, el primer agost de la russa Pobeda, que ha transportat un total de 2.790 passatgers.

LA XIFRA

1,1%
més
de passatgers van passar aquest agost per l'aeroport de Girona en relació amb l'agost del 2015.

La instal·lació de Vilobí ocupa la 17a posició

Malgrat les bones xifres de l'agost, l'acumulat d'aquests primers vuit mesos de l'any constata que a l'aeroport de Girona s'han perdut un 3,9% de passatgers respecte del mateix període del 2015. Així, fins ara hi han passat 1.214.096 passatgers, cosa que situa la instal·lació en 17a posició a l'Estat en el rànquing d'aeroports amb més passatgers, just per sota del de Santiago de Compostel·la i just per davant del d'Astúries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona