Infraestructures i serveis

Municipal

Cervera demana una connexió directa al canal, si no hi ha acord conjunt

Planteja a la conselleria dues possibilitats per rebre l'aigua alternatives a l'actual projecte d'abastament

Invalidarien les tarifes negociades per l'ACA

El tancament d'un acord sobre el projecte d'abastament d'aigua des del canal Segarra-Garrigues a trenta municipis de la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Anoia està encara a l'aire, malgrat que la conselleria de Territori i Sostenibilitat confiava a solucionar els “serrells” pendents de la negociació en pocs dies i assolir un acord aquesta setmana. De moment, però, les condicions que manté a la proposta del govern el Consell Comarcal de la Segarra es mantenen, i tant fonts de la conselleria com del Consell asseguren que no s'ha avançat substancialment per trobar un punt d'acord. Cal recordar que l'acord de ple del Consell Comarcal s'adheria a la connexió, però ho condicionava a “blindar” el preu, tenir majoria en el futur consorci i que se li comptessin les inversions pròpies realitzades.

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, assegura: “Hem lluitat fins a l'extenuació perquè aquest projecte vagi endavant. Però cada cop que es planteja una solució, el Consell surt amb un nou problema.” Cervera també vol millores en el projecte proposat per l'Agència Catalana de l'Aigua, com la construcció d'un ramal per assegurar l'aigua a futures indústries, però està “oberta a parlar-ne”.

Per si el bloqueig acaba en supressió de l'actual projecte, “hem demanat a la conselleria que consideri la construcció d'un ramal nou, des de la potabilitzadora de Ratera fins a la ciutat, connectant els municipis segarrencs que ho desitgin”, explica l'alcalde. Una segona possibilitat que traça Cervera per rebre aigua és la connexió directa, amb una canonada des de Tàrrega. Les dues possibilitats implicarien la sortida del major consumidor de la Segarra, la capital, del sistema comarcal, que ara gestiona el Consell. Per tant, els càlculs de la tarifa que s'han estat negociant durant el darrer any i mig quedarien en paper mullat. I possiblement també l'opció defensada pel Consell de connectar-se en solitari.

LA FRASE

Hem lluitat fins a l'extenuació, però quan es planteja una solució el Consell surt amb un problema
Ramon Royes
ALCALDE DE CERVERA

La delegació de l'aigua, al TSJC

El 16 de novembre passat, el ple del Consell Comarcal de la Segarra va donar llum verd a una sèrie de modificacions al reglament pel qual els ajuntaments tenen delegada la gestió de l'aigua a l'ens comarcal fa un quart de segle.

Unes modificacions per les quals el Consell assumiria competències que alguns ajuntaments consideren que, per molt que delegades, continuen sent pròpies.

Finalment, es presentarà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en els propers dos mesos un recurs contenciós administratiu contra la decisió del ple, segons ha publicat fa uns dies el butlletí de la província.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia