Infraestructures i serveis

municipal

mobilitat

La primera càmera d'accés al centre de Banyoles, al febrer

El sistema de control dels vehicles està situat al carrer Porta del Forn i ha funcionat mig any en període de proves

A partir del dia 1 de febrer (dimecres de la setmana que ve), l'accés al barri vell de Banyoles a través del carrer Porta del Forn es controlarà amb una càmera lectora de matrícules. És la primera que s'instal·la a la ciutat de l'estany. A curt termini, l'Ajuntament compta posar-ne una altra, al carrer Era de l'Abat, i, a mitjà termini, anar substituint els pilons que des de fa anys impedeixen el pas de vehicles no autoritzats en determinats carrers. “Els pilons provoquen problemes i sovint s'avarien, i això fa que el seu manteniment sigui costós”, deia ahir el regidor de Via Pública, Lluís Costabella. La càmera del carrer Porta del Forn es va col·locar el juny de l'any passat, un cop acabades les obres de reurbanització que s'hi van fer. Des d'aleshores ha estat funcionant en període de proves.

Els afectats

Un cop s'activi de veritat la càmera, el trànsit per aquest carrer estarà restringit. De les set del matí a la una del migdia hi podrà passar tothom, però la resta del dia només hi podran circular els vehicles autoritzats, les matrícules dels quals (registrades prèviament per l'Ajuntament) reconeixerà el sistema informàtic: els empadronats, propietaris d'habitatges, usuaris d'aparcaments, llogaters, responsables i proveïdors d'establiments i familiars de gent dependent dels carrers Porta del Forn, Escrivanies, de Baix, Pia Almoina, Església i Major, i de les places del Teatre i de la Font. Quan la càmera detecti una matrícula sense registrar, la policia en buscarà el propietari i el multarà.

LA DATA

01.02.17
és el dia
en què està previst que entri en servei la càmera lectora de matrícules del carrer Porta del Forn.

LA XIFRA

8
carrers i places del centre de Banyoles estan afectats per la regulació del trànsit al carrer Porta del Forn.

Avui, reunió informativa

L'Ajuntament de Banyoles ha convocat per aquest vespre a la sala d'actes de la casa de la vila els veïns, propietaris d'immobles, comerciants i altres col·lectius afectats, a una sessió informativa per posar-los al corrent del funcionament de la càmera que entrarà en servei dimecres de la setmana que ve al carrer Porta del Forn. “La restricció del trànsit al barri vell es fa per augmentar la seguretat en aquests carrers, perquè la gent hi pugui caminar tranquil·lament”, explica el regidor Lluís Costabella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia