Infraestructures i serveis

pobresa energètica

El moviment veïnal encén la lluita contra les elèctriques

Centenars de persones surten al carrer a Badalona en la primera d'un seguit de manifestacions que es volen fer per tot el territori

L'alcaldessa assegura que l'Ajuntament ha congelat algunes factures

“Volem més llum i menys endolls”, amb aquesta consigna centenars de veïns indignats de Badalona i Santa Coloma de Gramenet van sortir al carrer ahir per protestar contra el que consideren que són conductes abusives de les companyies elèctriques. A la marxa hi convergien diverses reivindicacions, com ara la protesta pels talls elèctrics puntuals que hi ha hagut en les darreres setmanes a tots dos municipis, la pujada del preu de la llum i la inacció de les companyies en els casos de pobresa energètica. Els organitzadors van deixar clara la voluntat d'estendre la protesta a altres municipis de Catalunya per mirar de canviar la situació, tal com va explicar el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), Jordi Giró. “Estem davant d'una situació inadmissible i cal la mobilització veïnal a tots els barris i pobles per aconseguir fer-nos escoltar per les companyies elèctriques”, va remarcar.

Els líders veïnals de tots dos municipis convocants van remarcar la necessitat de qüestionar el model energètic. “Estem obligats a treballar plegats per canviar la realitat”, va assegurar el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona, Sigfrido Ramos. Al seu costat, el president de la federació colomenca, Tomàs Fernàndez, anunciava que la setmana vinent hi haurà una altra mobilització a Santa Colona. Serà el dimecres 8 de febrer a dos quarts de vuit a la plaça del Rellotge.

La mobilització d'ahir va tenir el suport de partits polítics i sindicats. A primera línia i sostenint la pancarta hi eren les alcaldesses de Badalona, Dolors Sabater, i de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, que els darrers dies ja havien explicitat el seu suport a les protestes veïnals.

Sabater es va refermar en la seva voluntat de prendre mesures per fer canviar la situació. “Les administracions locals som les institucions més properes als ciutadans i per això hem d'estar al seu costat quan pateixen abusos”, va sentenciar Sabater, que, a més, va anunciar que l'Ajuntament de Badalona ja ha congelat el pagament d'algunes factures elèctriques “com a mesura de pressió per poder seure a parlar”.

Parlon, per la seva banda, va explicar que Santa Coloma estudia la possibilitat de “buscar un marc normatiu que permeti multar les companyies subministradores que no compleixen amb les seves obligacions” i va recordar que en els casos de pobresa energètica són les administracions les que es fan càrrec dels rebuts pendents i en canvi “les empreses no assumeixen cap responsabilitat”.

LA FRASE

Estem davant d'una situació inadmissible i cal la mobilització per fer-nos escoltar per les elèctriques
Jordi Giró
President de la CONFAVC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona