Infraestructures i serveis

Municipal

Una nova passarel·la millorarà un important camí escolar de Banyoles

L'estructura, que creuarà la riera Canaleta, ha de ser l'alternativa al camí Fondo per als alumnes de l'escola de Can Puig i l'institut Josep Brugulat

L'Ajuntament de Banyoles està construint una passarel·la per a vianants i ciclistes sobre la riera Canaleta, a l'altura dels blocs de pisos del barri de Can Puig. La nova infraestructura, que substitueix un antic pas que s'havia condicionat recolzat sobre una canonada, ha de servir per millorar les comunicacions sense vehicle de motor entre la banda de llevant de la ciutat (on hi ha els barris de Can Puig i de Canaleta, així com centres educatius) amb el centre de la ciutat. En un dels seus extrems, el pont connectarà amb un camí ja existent –i que es millorarà, pavimentant-lo amb sauló i posant-hi alguns punts de llum– que porta fins al darrere del monestir, a través de la zona de les hortes. Per l'altre extrem, l'estructura enllaçarà amb el camí per a bicicletes que discorre paral·lel per la vora esquerra de la riera i que a la llarga estarà connectat amb la via verda del carrilet que passarà pel barri de la Farga.

Una alternativa

El nou vial està pensat sobretot com a camí escolar, ja que es preveu que el facin servir els alumnes de l'escola de Can Puig i els estudiants de l'institut Josep Brugulat. La intenció del consistori –consensuada en el seu moment amb els veïns– és desviar cap al nou pont el trànsit de nois i noies a peu o en bicicleta que actualment solen passar pel camí Fondo, ja que es considera que aquesta via –que va de Canaleta a la zona del monestir– és perillosa per als vianants i ciclistes, pel fet que és compartida amb els vehicles a motor, entre els quals hi ha força autocars escolars.

El pressupost és d'uns 50.000 euros. A més de la plataforma, que serà de fusta i ferro, el projecte inclou la construcció d'uns murs de contenció a tots dos extrems del viaducte, fets amb roques.

LA XIFRA

50.000
euros
és el pressupost de l'obra, que inclou la millora del camí que va fins al darrere del monestir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona