Infraestructures i serveis

municipal

infraestructures

Premià de Mar comença les obres per fer front als aiguats

Ara per ara fan obres al carrer l'Alfons per acabar de protegir el nucli antic, i el 2018 volen enllestir el segon col·lector a la zona de Can Pou

Amb aquesta darrera obra es volen pal·liar les inundacions a la zona

Premià de Mar no vol que es repeteixin les situacions viscudes arran dels històrics aiguats de l'octubre passat. A banda de fer les reparacions pertinents als equipaments i infraestructures malmesos, l'Ajuntament ha començat un seguit d'actuacions per mirar de combatre els efectes de futurs aiguats al municipi.

Han començat les obres de substitució de clavegueram del carrer l'Alfons entre el carrer Sant Francesc i el Camí Ral, un dels punts per on l'aigua va baixar amb més força, a tocar de l'N-II. Segons l'Ajuntament, amb aquesta obra s'haurien de reblar les actuacions destinades a evitar inundacions al nucli antic.

“Bàsicament, en aquest punt s'hi han fet intervencions perquè no hi hagi tanta càrrega d'aigua quan plou”, va explicar el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU). A grans trets, aquestes obres han comportat la col·locació d'una gran reixa perpendicular al Camí Ral que permetrà desaiguar molt més que fins ara i portar les aigües pluvials directament al mar. És previst que les obres tinguin una durada de tres mesos i tenen un pressupost de més de 60.000 euros. S'aprofitarà per convertir el tram final del carrer en plataforma única.

El segon col·lector

De cara al futur, l'Ajuntament també treballa en l'arribada i futura construcció d'un segon col·lector d'aigües pluvials a la zona de Can Pou, un terreny a tocar de l'N-II fàcilment inundable per les seves característiques. Subirà va explicar que ja s'han fet unes primeres actuacions a la zona, concretament al Camí de Can França, i que el següent pas serà la instal·lació d'aquesta nova infraestructura “perquè ajudi el col·lector que ja hi ha ara a evacuar l'aigua”. “Volem aconseguir que l'aigua flueixi i tingui sortida”, va dir el regidor, que va assenyalar que “el segon col·lector a Can Pou vol evitar les entrades d'aigua al soterrani dels habitatges”.

Segons Subirà, ja fa anys que l'Ajuntament treballa per l'arribada d'aquesta infraestructura a la zona, i la intenció del consistori és fer-ne el projecte aquest mateix any perquè l'obra pugui ser una realitat l'any 2018. Segons una primera estimació, aquesta instal·lació podria arribar a costar uns 190.000 euros.

Subirà va comentar que està previst que aquesta obra se sufragui amb els ajust previstos pels aiguats de l'octubre però que, igualment, ja s'ha reservat una partida econòmica municipal per escometre l'obra. “Aquestes són accions prioritàries i s'han de fer”, va dir. En aquest sentit, el titular d'Urbanisme va avançar que si finalment s'assumia l'obra amb recursos propis i després els arribés una subvenció, els diners es destinarien a altres projectes.

LA XIFRA

190.000
euros
és l'import estimat per la construcció del segon col·lector a la zona de Can Pou de Premià de Mar.

LA FRASE

El segon col·lector a Can Pou vol evitar les entrades d'aigua al soterrani dels habitatges
Antoni Subirà
Regidor d'Urbanisme de Premià de Mar

Esperant els ajuts per les pluges

De la mateixa manera que la resta de municipis afectats pels aiguats del passat octubre, Premià de Mar encara està pendent de rebre les ajudes promeses. En el cas de Premià de Mar, el càlcul dels danys provocats per aquelles tempestes es van enfilar fins als 220.000 euros. El municipi, a més, també va sol·licitar la declaració de zona catastròfica juntament amb Cabrils, Vilassar de Mar i Cabrera. Aquests aiguats, els pitjors de què va ser objecte la zona en molt de temps, van provocar un mort a Vilassar de Mar i van deixar un rastre de desperfectes que va trigar molts dies a poder-se comptabilitzar. Finalment, aquests danys es van quantificar en 7,5 milions d'euros i encara esperen rebre les ajudes de la Diputació i de la Generalitat.

Pel que fa als registres de precipitació que van caure a l'octubre, els dos municipis més afectats van ser Vilassar de Mar i Cabrils. En el primer, van registrar-hi 250 litres per metre quadrat, mentre que en el segon, Cabrils, la quantitat va ser de 240 litres per metre quadrat. Les pluges també van provocar que s'hagués de tallar l'N-II. Els aiguats de fa mig any al Maresme es van convertir en l'episodi de pluges més fort de tot el 2016 a Catalunya.

Badalona duplica els nivells permesos de contaminació

Un estudi fet a 25 punts de la ciutat revela que els índexs màxims de diòxid de nitrogen se situen a prop de les vies ràpides

L’Ajuntament fa una campanya de controls de fums per conscienciar els conductors

badalona
 

La C-55 tindrà nous panells intel·ligents

manresa
 

Igualada assaja una taxa en funció dels residus generat

igualada
 
el temps
servei meteorològic de catalunya

Més núvols aquest dijous

BARCELONA
 

Fil a l’agulla per rellançar galeries a Platja d’Aro

CASTELL-PLATJA D’ARO
 

El Pla de l’Estany reclama a la Generalitat la fibra òptica per a tots els pobles

BANYOLES
 
medi ambient

Troben a Calella una tortuga morta

 

Telefónica diu que posarà una antena a les Masies de Voltregà

les masies de voltregà
 

Inspectors de treball revisen a Sant Feliu edificis municipals

SANT FELIU DE GUÍXOLS