Infraestructures i serveis

Medi ambient

L'Estat desvincula Rialb d'un transvasament

El ministeri d'Agricultura va emetre ahir un comunicat en què assegura que el dèficit del sistema Ter-Llobregat “no té cap connexió” amb el projecte de Rialb, que és un “complement a la infraestructura del canal Segarra-Garrigues”. I hi afegeix: “En el cas que es plantegés un altre projecte d'abastiment d'aquests municipis, diferent del redactat per Acuaes, del qual no tenim constància, l'autorització temporal del 2010 quedaria sense validesa.” També remarca que el pla de gestió fluvial de Catalunya “no inclou cap transvasament”.

De la seva banda, el conseller de Territori, Josep Rull, va enviar ahir una carta al seu homòleg aragonès per expressar-li la seva “perplexitat” per les crítiques al projecte d'abastament amb aigua del Segre del pantà de Rialb a trenta municipis de l'Urgell, la Conca de Barberà i la Segarra. Rull assegura: “En cap cas pot assimilar-se a un transvasament entre conques, perquè tots els municipis tenen tot o part del seu terme a la Conca de l'Ebre.” Sols quatre s'abastaran de les conques internes catalanes a través d'una canonada d'11 centímetres, diu el conseller, que es mostra disposat a tenir-hi una reunió per “aclarir-ho”, així com per parlar sobre el recurs al TSJC del govern aragonès contra la planificació hidrològica de les conques internes catalanes, notificat ahir oficialment al govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona