Infraestructures i serveis

Municipal

El temps i les obres col·lapsen Figueres de visitants i cotxes

Aquest dimarts els accessos i el centre es van col·lapsar a causa de la gran afluència de vehicles

L’Ajuntament considera que l’embús no es pot atribuir als canvis de mobilitat recents

Dimarts passat el cel grisós incitava els turistes a aprofitar el dia per abandonar el litoral i visitar Figueres. El fenomen és habitual a l’estiu, però aquesta vegada va coincidir a la capital de l’Alt Empordà amb obres i canvis en la mobilitat urbana, fet que va saturar el trànsit a la ciutat. Les retencions van començar a les onze del matí, amb cues que s’originaven a l’est de Figueres, a l’encreuament de l’N-260 amb Via Làctia i la C-260 a Vilatenim.

Per respondre a la preocupació de la ciutadania que va haver de patir aquesta situació, l’Ajuntament explica que des de l’àrea de Mobilitat i Guàrdia Urbana es va procedir a prendre mesures excepcionals per fer front a la situació, prioritzant algunes vies i col·locant agents en diferents indrets per informar i redreçar el trànsit. Aquestes mesures van facilitar, segons l’Ajuntament, que a tres quarts de dues s’aconseguís normalitzar la circulació al centre.

Tot i que el govern municipal atribueix la congestió a les condicions meteorològiques, que generen “una afluència de vehicles molt superior del que la xarxa viària de la ciutat pot gestionar”, també admet que les obres de la C-260, el carrer Fossos i la Calçada dels Monjos van facilitar la creació de retencions i alhora van impossibilitar la dispersió del trànsit, fet que va provocar la concentració al centre. Pel que fa als canvis recents en la mobilitat, el govern recalca que, si bé a la zona centre s’ha perdut el desguàs de vehicles que representava el carrer Lasauca, també s’ha guanyat més mobilitat en l’últim tram de la pujada del Castell en canviar el sentit de circulació i fer-lo de sortida de la ciutat. Per aquest motiu, l’Ajuntament considera que no es pot assegurar que amb el carrer Lasauca de sortida, i amb un pic de trànsit com el de dimarts, les retencions no s’haurien produït.

El primer tinent d’Alcalde i regidor de Mobilitat, Francesc Cruanyes (i alcalde accidental aquests dies), assegura que “tot i que es poden preveure, no es poden evitar saturacions com la d’aquest dimarts perquè la ciutat no pot engolir puntualment una xifra de vehicles molt superior al que permet la xarxa viària”. Tot i observar que episodis com aquest es van succeir en altres poblacions, el regidor diu que es treballa per millorar les senyalitzacions i crear més pàrquings dissuasius per racionalitzar la ciutat.

LA FRASE

La ciutat no pot engolir puntualment una xifra de vehicles superior al que permet la xarxa viària
Francesc Cruanyes
regidor de Mobilitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia