Infraestructures i serveis

conflicte laboral al prat

Els treballadors Eulen voten entre quatre opcions per desbloquejar el conflicte

La Guàrdia Civil es planteja assumir els controls de seguretat

Els treballadors d'Eulen a l'Aeroport del Prat voten en assemblea la proposta de la Generalitat acceptada per l'empresa i la de màxims que defensa el comitè, encara que a última hora s'han afegit dues opcions intermèdies més que no havien estat negociades prèviament. El comitè de vaga d'Eulen ha incorporat dues noves opcions a les que fins ara estaven sobre la taula: la del comitè, que demanava un increment salarial de 350 euros en quinze pagues, i la del departament de Treball de 200 euros en dotze pagues, que l'empresa va assumir. Les dues noves propostes estableixen, la primera d'aquestes, un complement salarial de 200 euros en quinze pagues, i la segona, un augment de sou de 250 euros en quinze pagues, encara que cap d'aquestes dues opcions s'havia acordat prèviament en les reunions mantingudes des de la setmana passada entre Eulen i el comitè de vaga. Un dels primers treballadors que ha votat, Diego, ha explicat que la seva opció ha estat la de 250 euros en quinze pagues, i ha assegurat que aquesta és l'opció favorita de la major part dels seus companys, alguns dels quals han manifestat a la sortida que aquesta xifra és la que està generant més consens. A més, aquest treballador ha assenyalat que aquest tipus de mobilitzacions les haurien d'haver fet fa molt temps, ja que des que va començar la crisi han perdut molt poder adquisitiu. "Ens van començar a treure plusos i plusos, i ens hem quedat amb mil euros. Abans cobràvem 1.300 o 1.400, però fa tres o quatre anys que ens hem quedat sense res", ha lamentat. Fonts del comitè han assegurat que, fins a les 13.00 hores, ja han votat aproximadament mig centenar de treballadors d'Eulen a l'assemblea, que està previst que es prolongui fins a les 19.00 hores.

D'altra vbanda, la Guàrdia Civil “contempla la possibilitat” d’assumir els controls de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-El Prat “de forma excepcional” en cas de caos per la vaga dels treballadors d’Eulen. Amb tot, fonts d’aquest cos han detallat que “per ara no hi ha res establert perquè assumeixin aquest rol”. Durant les aturades parcials de divendres, diumenge i dilluns la Guàrdia Civil va reforçar la plantilla d’agents a la T1 i la T2 per controlar que es complia la normativa de seguretat aèria. Un fet que es repetirà si l’assemblea de treballadors d’aquest dijous no ratifica el document de la Generalitat i decideix mantenir les aturades parcials de divendres i diumenge i la vaga indefinida prevista a partir de dilluns 14.

Els controls de seguretat de la terminal T1 de l’Aeroport de Barcelona-el Prat han registrat avui cues menys intenses que en els dies anteriors, al començament d’una jornada decisiva per al futur de la infraestructura. Pel que fa a les cues d’aquesta matinada, quan no havia programat cap atur oficial, tant els treballadors d’Eulen com els auxiliars d’Aena que ajuden a organitzar les cues les situen en una hora, però els registres del gestor aeroportuari indiquen que el pic més gran, al voltant de les 6 hores, ha estat de poc més de mitja hora.

De tota manera, es tracta d’un temps superior a l’estàndard de qualitat fixat en el plec de condicions del contracte que va guanyar Eulen, que segons fonts d’Aena estableix que els passatgers no haurien d’esperar més de deu minuts per passar aquest primer filtre de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona