Infraestructures i serveis

Infraestructures

Una batalla napoleònica, en la commemoració dels 9 anys d’obres al parc Central

A més de la penjada de crespons, els recreadors gironins representaran divendres ser Adif en una batalla simbòlica contra els veïns de Sant Narcís

L’Associació Girona 1809-Amics de la Girona Napoleònica serà la protagonista de la commemoració dels 9 anys d’obres al parc Central, que es farà divendres que ve a les 20.00 h organitzada pels veïns de Sant Narcís. L’acte servirà també per celebrar el primer aniversari de l’inici dels actes reivindicatius que es fan cada mes penjant crespons negres a la zona d’obres. El president de l’associació de veïns de Sant Narcís, Xavier Reyner, avança que se simbolitzarà una batalla en què les tropes borbòniques representaran Adif en lluita contra els veïns de Sant Narcís, que estaran defensant el territori. La idea és que, a més, hi hagi uns quants participants que al principi s’ho mirin i després s’afegeixen a la defensa, que representarien els polítics i la resta de la ciutat. “Primer es veurà el poder fàctic que ve a destruir-nos, i a poc a poc Girona ens fa costat. Sant Narcís es trobava sol i a còpia d’anys i incompliments els polítics i la resta de Girona s’hi ha anat sumant”, explica Reyner, que destaca que han estat les pròpies associacions de recreació de batalles, que també seran les que s’encarregaran de penjar els crespons d’agost, les que s’han ofert per col·laborar.

Els veïns de Sant Narcís van iniciar el 18 d’agost del 2016, coincidint amb el 8è aniversari de l’inici de les obres del TAV al parc Central, actes de penjades de crespons negres –tants com dies transcorreguts de treballs– per tal de protestar per les inacabables obres. Un any després, els treballs han avançat, però hi ha hagut nous endarreriments que fan que la previsió actual sigui que la recuperació total no sigui fins a finals d’any.

LA FRASE

La idea és simbolitzar primer el poder fàctic que ve a destruir-nos, i a poc a poc la resta de Girona ens fa costat
Xavier Reyner
president de l’associació de veïns de sant narcís

LA DATA

18.08.08
És el dia
en què van començar de manera oficial les obres del TAV al parc Central de Girona.

“Van una mica per sota del cronograma”

Reyner assenyala que les obres “van una mica per sota del cronograma” presentat per Adif, en què es preveu enllestir la zona nord aquest agost. Reyner està més preocupat per la zona sud, en què s’ha de començar a treballar al setembre, perquè creu que ”no és prioritària”, i sobretot pels temes de seguretat: ”Havien de començar al juliol i no sabem si es fan o no. Com que no es veu... i, a més, no s’estan fent les reunions de seguiment a què es van comprometre...”

Clàusules socials en els contractes de Sant Feliu

L’Ajuntament aprova definitivament el pla de rescat social per assegurar drets a tots els ciutadans i disminuir la pobresa

El pagament segons la renda familiar s’estén a més serveis

Sant Feliu de Llobregat
 

Palafrugell cobrarà als veïns que ocupen el carrer al litoral

LLAFRANC
 

Dubtes de la Paeria sobre el parc comercial de Carrefour

Lleida
 

L’espai naturalitzat de la plaça Moragas de Premià, a punt per obrir aquest mes

Premià de Mar
 

Eixamplaran el pont sobre la riera Bullidors de Fontajau per fer-hi una vorera

girona
 
SEGURETAT

Nova campanya de control de velocitat, d’abast europeu

 

Una dècada d’ajudes agroambientals

Alella
 
JAUME RAMOT
NATURALISTA I PRESIDENT DEL GRUP DE NATURA STERNA DE LA VALL D’ARO

“Un poble és ric si cuida el seu capital natural”

castell-platja d’aro
 

Ple d’empreses volen fer la nova Oficina d’Atenció Ciutadana

Lleida