Infraestructures i serveis

Millores de 60.000 euros en espera de la nova escola d’art d’Olot

La Generalitat no té partida per construir el nou centre promès i l’Ajuntament hi du a terme actuacions de millora

N’hi haurà més durant els propers anys

No hi ha diners, de moment, per a la nova Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, a l’illa del Carme. L’estat de conservació de les instal·lacions actuals no és digne ni facilita la feina dels professors i dels alumnes. Aquest centre docent s’ha anat habilitant a les antigues dependències de l’Escola de Belles Arts, dels antics locals dels bombers i de Ràdio Olot, entre altres entitats i organismes.

Com que actuar-hi és urgent, l’Ajuntament d’Olot hi inverteix ara 60.000 euros en la primera de diverses fases de rehabilitació. En concret, i tal com ha explicat l’alcalde, Josep Maria Corominas, s’actuarà sobre la coberta i el paviment de les instal·lacions. Les obres de la coberta s’han adjudicat a l’empresa Servicios Empresariales del Maresme per un import de 19.392 euros i consistiran en la reparació de les zones més malmeses: se substituiran les teules trencades i s’hi instal·larà un cable de vida –un element de subjecció per als operaris per a futures actuacions.

La segona operació, adjudicada a Puig Alder per 41.379 euros, permetrà millorar el paviment de les aules, ja que actualment presenta diversos estats de conservació i característiques. D’acord amb la direcció de l’escola, es determinaran els espais on s’actuarà per renovar i crear una unitat de materials al terra de l’edifici. Les peces que es retirin es reservaran per a futures accions, ja que són peces ceràmiques de valor històric i artístic.

Els treballs han estat aprovats en una junta de govern recent, i es preveu que comencin els pròxims dies i que, per tant, estiguin a punt per a l’inici del nou curs.

LES XIFRES

41.379
euros
costen les obres de millora dels paviments interiors de l’escola d’art de la capital garrotxina.
19.392
euros
s’inverteixen en la reparació de les zones més deteriorades de la coberta del centre docent.

S’hi anirà invertint per fer-hi millores

L’alcalde va informar que tenen el compromís del Departament d’Ensenyament per actuar als claustres del Carme. “De cara a l’any que ve, tenim el compromís d’Ensenyament que també hi haurà una inversió important. Probablement, assumiran més qüestions com ara el sistema elèctric, i nosaltres continuarem renovant-hi paviments i actualitzant serveis, i ens haurem de plantejar canviar els tancaments de l’escola”, va assenyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia